POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
32v

Trots AIK:s tre raka kryss & reducerad serieledning – AIK är guldlaget

Sedan halvtid i Allsvenskan detta år har AIK på statistiska grunder varit det blivande mästarlaget. Inför omgång 28 har AIK haft tre raka kryssmatcher och därmed sett sin serieledning minska vilket såklart är underbart för alla som drömmer om ett avgörande i slutomgången. Av statistiken att döma blir det i slutändan spelarna Goitom & Co som kommer att få lyfta bucklan mot skyarna inför jublande supportrar.

Så tyvärr Norrköping, inget guld detta år – men ändå en ärofylld andraplats som ger en plats i kvalet till Europa League i sommar. Detta enligt rådande tabell-läge och den statistik som finns att utgå efter. Bakgrunden är att sedan 16-lagsserien infördes har alla ledarlag efter 27 omgångar med 2 eller fler poängs serieledning tagit SM-guld. Ledande AIK stod på 4 poängs serieledning med 9 poäng kvar i potten.

Dessutom har alla serieledande lag med 59 poäng, eller mer, på kontot efter 27 omgångar tagit SM-guld. AIK står på 60 poäng just nu. Festligt nog har serieledaren efter 27 omgångar de fyra senaste åren, inklusive det pågående, stått på 60 poäng. Så här ser den stora sammanställningen ut:

20181101-allsvenskan-2008-2017-27-30-omg

Den 28:e omgången har redan hållit på ett tag. Jagande Norrköping vann sin match borta mot BP med 1–0 och kommer därmed att vara 1–4 poäng bakom ledande AIK beroende på hur det går ikväll då AIK gästar Östersund. Den matchen visas på C More Fotboll med avsparkstid 19:00.

***

Så här har ledande AIK, tvåan Norrköping (“Peking”) och trean Hammarby – men även AIK:s motståndare för kvällen Östersund – utvecklats denna säsong poängmässigt…

20181101-allsvenskan-2018-utveckling

Vi ser här hur Norrköping har tackat och tagit emot AIK:s “inbjudning” till kampen om guldet som trots allt enligt statistiken ska gå till AIK. Men visst är det ändå roligare och mer spännande när guldet säkras i slutomgången än i exempelvis omgång 27?

***

Nitton, noll, pip. Ikväll. Östersund–AIK.

Publicerad 2018-11-01 kl 15:41
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå