Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kampen om Guldskon 2018–19: första lägeskollen för säsongen

Statistikbloggen

Det är PSG:s Mbappé som leder kampen om Guldskon för denna säsong. Dock ej som ensam ledare. Har någon hört talas om Emiliano Sala inför denna säsong? Denna spelare från PSG:s ligakonkurrent Nantes delar ledningen med Mbappé. Ska vi få en spelare från ett franskt lag som vinner Guldskon denna säsong? I så fall blir det första gången på nästan 50 (!) år.

Det var 1971 som Josip Skoblar vann inte bara den franska skytteligan utan även Guldskon: europeiska ligornas bästa målskytt. Så här har det sett ut med senaste Guldskon-vinnare från respektive liga:

20181110-guldskon-senaste-vinster

Nu i mitten av november 2018 är det åtminstone ett gynnsamt läge för flera av spelarna från klubbar i franska ligan att vinna Guldskon 2018–19. Så här ser det nämligen ut i en av utrymmesskäl icke-komplett topplista där de viktiga namnen finns med:

 

20181116-guldskon-just-nu

Antalet spelade ligaomgångar i tabellen gäller för den klubb som respektive spelare tillhör. Detta för att kunna se hur många omgångar som återstår vilket ger en viss hjälp för att exempelvis kunna avgöra hur realistiskt det är att en spelare med viss distans till ledaren skall kunna komma ikapp och gå förbi.

Annons

***

Någon som redan här och nu känner på sig vem som kommer vinna denna tävling?

Publicerad 2018-11-16 14:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto