Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Sverige–Ryssland 20:45 – endast 1 tävlingsmål för Sverige sedan VM 1994

Statistikbloggen

Ikväll 20:45 är det avspark för herrmatchen Sverige–Ryssland i Nations League som är ett slags EM-kvalets “andra chansen”. Vinner Sverige ikväll så vinner Sverige gruppen – vilket är positivt för rankingen och ökar chansen att nå EM. Men hur har det sett ut tidigare för Sverige mot Ryssland (och gamla Sovjet)?

Så här har det sett ut totalt sett för samtliga 27 möten genom tiderna:

20181120-sverige-ryssland-h2h-allt

Kanske ger denna återblick med resultat några minnen från matcher. Men eftersom det ikväll handlar om en match som spelas hemma och är en tävlingsmatch är det läge att filtrera tabellen ovan.

Först en titt på endast hemmamatcherna:

20181120-sverige-ryssland-h2h-hemma

Sverige har aldrig förlorat mot Ryssland (som Ryssland) i fotboll. Förvisso bara på tre möten, men ändå: Sverige är obesegrat! Under Sovjet-tiden krävdes ett hemma-VM (1958) för att besegra ryssarna. Genom alla tider är det endast två segrar på ganska många försök.

Det är med andra ord lättare sagt än gjort att vinna mot Ryssland, även om det är på hemmaplan.

Annons

Nu en titt på endast tävlingsmatcher:

20181120-sverige-ryssland-h2h-tavling

När det kommer till tävlingsmatcher är det nästan så jämnt det kan vara efter 10 fajter: 3–3–4. Naturligtvis hade 4–3–3 sett trevligare ut för svensk del. Baserat på endast tävlingsmatcherna blir det väldigt svårt att peka ut ett av lagen som storfavorit inför kvällens tävlingsmatch.

Ytterligare noterbart är att Sverige har inte slagit Ryssland i en tävlingsmatch sedan VM 1994 och har gjort endast 1 mål på de fyra matcherna och det målet signerades Ola Toivonen: 2014–matchen.

***

Matchens avsparkstid är ikväll 20:45 och det är TV4 som sänder. Går även att se matchen på C More Fotboll.

Publicerad 2018-11-20 16:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto