Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
5v

MFF klart för EL-slutspel: så mycket pengar har laget säkrat sedan sommaren

Som vi alla vet går sportsliga framgångar och prispengar hand i hand. När Malmö FF nu har tagit sig vidare till Europa Leagues slutspel (sextondelsfinal) är det ett perfekt läge att åter igen göra en mindre djupdykning i pengaregnet från arrangören.

Men först en titt på vad enbart segern mot Besiktas var värd, när allt summeras. För det första tar Malmö FF del av hela prispotten för matchen som är 570 tusen euro. Därefter 500 tusen euro för andraplatsen i gruppen samt 500 tusen för att ha nått sextondelsfinal. Totalt 1,57 miljoner euro eller cirka 16,2 miljoner kronor.

Säg så här – Malmö FF kan definitivt unna sig något mer påkostat än de pyttesmå läskburkarna och den klassiska jordnötspåsen på flyget hem till Sverige. Om det nu blir flygresa.

***

Nu över till summeringen för prispengarna sedan europaäventyret inleddes i somras. Det handlar nu om – minst – 7,1 miljoner euro, motsvarande knappt 73,6 miljoner kronor. Det kommer bli mer än så, och hur mycket mer beror på marknadspoolen, Malmö FF:s inbördes rankingplacering jämfört med övriga EL-klubbar och hur mycket pengar från “kryssmatcherna” som de två segrarna ger rätt till.

Varje sportslig poäng i gruppspelet är värd 190 tusen euro. När Malmö vann en match blev det 570 tusen euro, och vid kryss blev det 190 tusen euro per lag samt 190 tusen euro till “krysspotten”. De lag som vunnit matcher i EL-gruppspelet – Malmö FF & Co – kommer dela på pengarna från “krysspotten”.

De – minst – 7,14 miljoner euro som Malmö FF har säkrat består av följande…

CL-kval…..1,14 miljoner euro
EL-spel…..5,63 miljoner euro, minst
Övrigt…….371 430 euro, minst (marknadspoolen & rankingen)

***

Malmö FF kommer spela sina två matcher i sextondelsfinalen i Europa League 14 & 21 februari.

Publicerad 2018-12-14 kl 09:52
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons