Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Djupdykning: Ronaldos levande svit VS Messis senaste (förlustfria ligamatcher)

Statistikbloggen

Efter en otursam exkluderingsmiss av 5 ligamatcher för Ronaldos räkning i senaste genomgångarna av antalet förlustfria spelade ligamatcher i rad blev inte helt 100-procentigt korrekt. Missen ändrade inte på det mest väsentliga – Ronaldo har inte förlorat en enda spelad ligamatch på drygt ett år. I den här nya genomgången blir det en mer detaljerad jämförelse mellan Ronaldos levande svit och Messis senaste långa.

Tack vare en uppmärksam läsare (med signaturen Istres) är Ronaldos förlustfria svit i ligaspelet “bara” 35 matcher lång och inte 40. Det handlade om en exkluderingsmiss (5 förlustfria ligamatcher som CR7 inte spelade): med andra ord mänskliga faktorn. Det sker överallt förr eller senare, även här, men målet är alltid att det inte skall finnas några missar.

Rätt ska vara rätt. Istället för att “vara tråkig” och “bara” redovisa statistiken i en rättad version, så blir det en klart mer intressant koll på Ronaldos svit där den verkligen synas i sömmarna och jämförs med Messis svit. Kolla in jämförelsen mellan sviterna i tabellen längre ner.

Annons

Men innan den intressanta tabellen – en snabb jämförelse som är en kopia från förra gången, men korrigerad för de 5 matcherna. Så här ser sviterna ut för de två superanfallarna:

Summering för CR7 (sviten lever)…

Våren 2018 i Real Madrid: 13 ligamatcher i rad utan förlust. 22 mål.
Hittills 2018/19 i Juventus: 22 ligamatcher i rad utan förlust. 17 mål.

Totalt: 35 spelade ligamatcher i rad utan förlust. 39 gjorda mål (varav 7 på straff). Drygt 12 månader (inkluderar en sommar).

Summering för Messi (sviten är “punkterad”)…

Våren 2017 i Barca: 7 ligamatcher i rad utan förlust. 10 mål.
2017/18 i Barca: 36 ligamatcher i rad utan förlust. 34 mål.
Hösten 2018 i Barca: 5 ligamatcher i rad utan förlust. 5 mål.

Totalt: 48 ligamatcher i rad utan förlust. 49 gjorda mål (varav 4 på straff). Drygt 17 månader (inkluderar 2 somrar).

Annons

***

Nu över till den riktiga godbiten – en rejäl tabell som jämför de två sviterna. Eller rättare sagt – TVÅ – tabeller. Tack vare den extra tabellen, som vi börjar med, kan vi se hur läget såg ut för Messi efter 35 förlustfria matcher och hur dessa facit står sig mot Ronaldos just nu levande svit.

När det gäller total speltid för respektive spelare i tabellerna nedan är det exklusive pålagda stopptidsminuter.

Tabell 1 – Ronaldos nuvarande svit (35 matcher) VS de 35 första matcherna i Messis 48 matcher långa svit

20190205-cr7-vs-messi-ligamatcher-sviter-35-matcher.png

Messi vinner denna kamp i poäng med 49–48. Ronaldo har gjort fler spelmål (där frisparkar räknas in) och fler straffmål, medan Messi har gjort fler målgivande passningar.

Cellerna som är highlightade med gult är den vinnande statistiken. Går såklart att diskutera om lägre eller högre procentsats för spelarnas andelar av lagens mål är vinnande statistik – beroende på hur man ser på saken: lag- eller spelarperspektiv.

Annons

 

 

Tabell 2 – Ronaldos nuvarande svit (35 matcher) VS Messis 48 matcher långa svit

20190205-cr7-vs-messi-ligamatcher-sviter

Även här är snitten någorlunda i nivå med varandra för de två anfallarna. Men det återstår att se OM Ronaldo kan bevara dessa snitt samtidigt som han går obesegrad i Serie A med Juventus i ytterligare 13 matcher. Om det då är Messi eller Ronaldo som har den bättre statistiken återstår att se.

***

Några önskemål om statistik inför nästa veckas slutspelsmatcher i Champions League och Europa League? Kommentera gärna, så får vi se vad som är möjligt att granska och lägga ut här på Statistikbloggen.

Publicerad 2019-02-05 11:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto