Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Transferfönstren: Schweiz, Kroatien och Slovenien stänger idag – vilka har nu öppet?

Statistikbloggen

Förra fredagen var det Deadline Day i åtminstone två ligor: Serbien och Azerbajdzjan, rankade 19 respektive 26 i Europa. Idag är det Deadline Day för Schweiz (rankad 15), Kroatien (17) samt Slovenien (31). Trots att många fönster redan har bommat igen inklusive de som stänger idag är det fortfarande 11 stycken topp 30-rankade ligor som håller öppet i upp till några veckor framöver.

Återstår att se hur det blir idag med “panikvärvningar” av klubbar som spelar i ligorna i Schweiz, Kroatien och Slovenien. Från och med imorgon kan klubbar i dessa ligor inte värva fler spelare, däremot kan klubbarna sälja till klubbar i ligor som exempelvis Ryssland och Ukraina som båda tillhör Topp 10. Alexander Gerndt, ensam svensk i Schweiziska ligan (i bottenlaget Lugano), kan i teorin säljas till exempelvis en köpvillig allsvensk klubb.

Men för allsvenska spelare som vill till andra ligor snarast möjligt och inte vänta till sommaren blir alternativen färre och färre för varje vecka som går. Men det finns fortfarande en hel del intressanta alternativ kvar.

Annons

Här är listan med statusen för transferfönstren:

20190215-transferwindows-early-2019

Allsvenskan stänger nästan sist av alla ligor, så om det fortfarande är någon allsvensk spelare, eller spelare från Superettan, som drömmer om ett klubbyte från och med 5:e april så är det Finland, USA/Kanada (MLS) och Island kvar av de lite mer realistiska alternativen. Kanada står inte med i tabellen men har samma datum som USA för vinterfönstret.

MLS består i år – 2019 – av 24 klubbar där 21 är från USA och 3 från Kanada. Klubbarna i Kanada är Vancouver (sydvästra Kanada, nära klubbarna Seattle & Portland), Montreal (sydöstra Kanada, relativt nära New York) och Toronto (östra delen av “Great Lakes”). Finns en hel del svenskar i MLS, och kanske får vi se ytterligare svenskar i MLS under 2019?

***

Vilka övergångar med realistiska chanser hoppas ni läsare på under de kommande veckorna? Några allsvenska lirare som drar till Kina för pengarna?

Annons
Publicerad 2019-02-15 17:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto