POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
51v

Engelska ligacupfinalen imorgon – ny titt på storklubbarnas pokalchanser

Imorgon söndag klockan 17:30 är det avspark för den engelska ligacupfinalen där klubbarna Manchester City och Chelsea möts på Wembley. Hur det är med statusen för den engelska ligacupen är alltid diskuterbart, men det är trots allt en titel som står på spel. För storklubbarna är det titlar som räknas och då kan denna engelska ligacuptitel vara guld värd.

Ja, det blev Manchester City och Chelsea som gnetade sig fram till ligacupfinalen. Bägge klubbar har vunnit denna turnering fem gånger. Därmed upplagt för en intern prestigefight. För Citys del finns även kryddan att lokalrivalen United också står på fem ligacupguld, vilket för att City har chans att bli bäst i stan. Flest ligacupguld har dock Liverpool – hela åtta stycken.

Sedan förra sammanställningen har ett flertal storklubbar blivit utslagna från de inhemska cuperna. Exempelvis skickade Atalanta ut Juventus med 3–0 i kvartsfinalen. På onsdag kväll den 27:e februari kommer dessutom antingen Real Madrid eller Barcelona att skickas ut då returen i semifinalen ska spelas.

Så här ser summeringen ut för storklubbarna:

20190223-storklubbarna-titeljakten-status

Den största besvikelsen måste nog ändå vara Monaco. Supportrarna vill säkert glömma denna säsong och blir väl glada om laget kan säkra kontraktet och slippa åka ner en division. Det kommer garanterat att bli noll pokaler för Monacos del.

Det var föresten jumbolaget Guingamp som slog Monaco i den fanska ligacupens semifinal. Guingamp slog även ut PSG tidigare i samma turnering. Starkt! Finalen går av stapeln 30:e mars och då är det nyss nämnda Guingamp som möter Strasbourg.

Guingamp är något av en “svenskklubb” med gamle HBK-målvakten Karl-Johan Johnsson i truppen sedan något år och nyligen har laget hämtat in den före detta Elfsborg-spelaren Johan Larsson.

Publicerad 2019-02-23 kl 11:43
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå