Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Ronaldos nya CL-hattrick: CR7 vs Messi vs Zlatan i antal CL-mål

Statistikbloggen

Ronaldo är minst sagt De Stora Matchernas Man. Efter kvällens hemmaretur mot “Det Andra Madrid” nådde Ronaldo sitt 124:e CL-mål totalt. Prestationen ikväll inkluderade ett nytt hattrick och CR7 är nu ikapp Messi i denna statistik. Dags för att göra grafik av siffrorna – här kommer de tre intressanta diagrammen…

Först ut är det enklaste av alla: antalet mål totalt och uppdelat på våren och hösten vilket i praktiken handlar om gruppspel och slutspel:

20190312-cl-zlatan-messi-cr7-totalt-korrekt

 

Rensar man bort straffmålen leder Ronaldo ändå. Ronaldo har gjort fler spelmål än vad Messi gjort mål inklusive straffmål. Sett till enbart spelmål leder Ronaldo med 108–95. Men då ska man komma ihåg att Messi är yngre. Därför är åldersskillnaden av intresse.

Ronaldo fyllde 34 år den 5:e februari och hålls den kroppen i topptrim och inte för mycket Mums-Mums så bör den kunna hålla för säkerligen 4–5 ytterligare kanonsäsonger. Messi fyller 32 år den 24:e juni. Säg 6–7 ytterligare säsonger på absolut toppnivå för den lille rackaren från Argentina under förutsättning att det inte slarvas för mycket med kost & träning.

ANNONS

Ronaldos ledning i antal mål i relation till antalet potentiella framtida CL-säsonger gör att det är extremt svårt att fastslå vem som kommer att ha gjort flest mål när bägge har tackat för sig. Det enda som kan sägas med säkerhet är att Zlatan inte kommer ha gjort flest CL-mål. Det är nästan 60 CL-mål som skiljer mellan Zlatan och Messi. Ronaldo är “bara” 20 mål ifrån 3 st Zlatan-karriärer. Just nu motsvarar de 124 målen hela 2,58 stycken Zlatan-karriärer.

Nästa diagram visar hur utvecklingen sett ut säsongsvis fram till 48, 106 respektive 124 mål:

20190312-cl-zlatan-messi-cr7-totalt-utvecklingen

Sist ut är Ronaldos paradgren – slutspelsmålen:

20190312-cl-zlatan-messi-cr7-slutspel-utvecklingen

***

Eftersom Ronaldo gjorde hattrick ikväll är den stora frågan: hur många hattrick har spelarna gjort i CL?

Ronaldo: 8 st, varav 4 i slutspel
Messi: 8 st, varav 2 i slutspel
Zlatan: 1 st, inget i slutspel

ANNONS

Ronaldos fyra hattricks i slutspelet har gjorts de senaste fyra slutspelen, där Messi inte gjort ett enda. Messis senaste slutspelshattrick kom för 7 år sedan: 2012, vilket är tiden innan Zlatan flyttade från Milan till PSG – ja, det är SÅ länge sedan.

Ronaldos fyra hattricks i slutspel har fördelat sig så här:
Åttondelsfinaler: 1 gång (A Madrid 2019)
Kvartsfinaler: 2 gånger (Wolfsburg 2016, B München 2017)
Semifinaler: 1 gång (A Madrid 2017)
Finaler: aldrig

Messis två hattricks i slutspel har fördelat sig så här:
Åttondelsfinaler: 1 gång (Leverkusen 2012)
Kvartsfinaler: 1 gång (Arsenal 2010)
Semifinaler: aldrig
Finaler: aldrig

Publicerad 2019-03-13 00:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto