Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lindelöfs återbud till Blågult - statistik kring graviditet ger stöd

Statistikbloggen

Lite annorlunda inlägg den här gången – hoppas ni läsare gillar det. Detta med anledning av “personliga skäl” till varför mittbacken Victor Nilsson Lindelöf (“Lindelöf”) tackar nej till landslagssamlingen med EM-kvalmatcher den 23:e och 26:e mars. Vissa menar att “personliga skälet” är att John Guidetti inte tagits ut i truppen till samlingen. Men förmodligen handlar det verkligen om en viss graviditet…

Det är inte särskilt hemligt att Lindelöfs fru Maja är gravid och faktiskt höggravid. Statistiken säger att de flesta barn föds kring veckorna 37–42 i en graviditet. Men ibland kan barn födas tidigare än så – alltså 36 eller några snäpp tidigare.

Dessutom är det inte hemligt vad gäller vilken vecka som Maja är gravid i – och det är 36 (oklart hur tidigt eller sent i den veckan), se följande klargörande på Instagram för 3 dagar sedan:

View this post on Instagram

Week 36 but who’s counting really

A post shared by Maja Nilsson Lindelöf (@majanilssonlindelof) on

Planerade födseln var just där och då “om fyra veckor”:

ANNONS

Men hur det såg ut med planerad födsel strax innan återbudet är oklart, det kan kan bli när som helst. Det kan kan handla om en prognos som säger “tidigt i intervallet vecka 37–42” eller “när som helst”. När det är dags för kvalmatcherna är det förmodligen kring vecka 37–38, vilket innebär att det kan bli dags “när som helst”.

***

Det var för fyra dagar sedan som truppen till landslagssamlingen togs ut, alltså den 13:e mars. Eftersom Lindelöf tackade ja redan där och då kan den planerade födseln ha legat efter landslagsuppehållet. Två alternativa bakgrunder känns mest troliga för “personliga skäl”:

ANNONS

a) Lindelöfs reaktionstid på Guidetti-petningen var 4 dagar.
b) prognosen för planerad födsel kan ha ändrats under senaste 4 dagarna.

Svårt att se att huvudskälet till Lindelöfs återbud skulle handla om att Guidetti petats med tanke på Majas status där läget kan förändras från dag till dag.

Kanske hade det varit snyggt om Lindelöf hade flaggat redan vid uttagningen den 13:e mars för att det finns en risk att behöva lämna återbud med anledning av en nära förestående födsel.

***

Statistikbloggen håller självklart tummarna att allt går bra för paret Lindelöf Nilsson!

Publicerad 2019-03-17 19:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto