Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tabell: så få lag har vunnit gulden i topp 7-ligorna sedan 2004–05

Statistikbloggen

Zlatans två ex-klubbar Juve och PSG säkrade igår och idag ligagulden med ett antal omgångar kvar att spela. Det var Juventus 8:e raka ligaguld och PSG:s 6:e ligaguld senaste 7 säsongerna. Storklubbarna är imponerande byggen i sig, men frågan är hur kul själva ligaspelen egentligen är när det ständigt är “samma lag som vinner”, för det är snudd på vad tabellen visar.

Så här har det sett ut i modern tid, eller rättare sagt sedan 2004–05 då Serie A gick över från 18 till 20 lag:

20190421-topp7-ligorna-senaste-gulden.png

Den enda “skrällen” skulle väl vara om Liverpool vinner Premier League. Annars ser det ut att bli Barcelona i Spanien som ska ta sin 10:e titel sedan Henke Larsson anslöt och var med och vann 2 raka guld. Skulle Bayern München missa guldet i Bundesliga är det ingen skräll att det är Dortmund som ligger och lurar i vassen. I Portugal har det bara handlat om Porto och Benfica senaste åren och även denna säsong står det mellan dessa två lag. I Ryssland ligger Zenit, med 4 ligaguld i modern tid, bra till för sitt femte.

Annons

***

Vad känner ni läsare? Hur roliga är de bästa ligorna egentligen?

Publicerad 2019-04-21 18:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto