Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nya guldchanstabellen: Hammarby redan borta från guldet

Statistikbloggen

Nu är omgång 5 av Allsvenskan färdigspelad och vad vi redan nu kan konstatera är att Hammarby, som länge var rejält inblandad i guldstriden förra året, har skakats av från guldchansen. Sedan 1993 har samtliga guldlag haft 6 poäng eller mer så här långt in på säsongen – Hammarby har endast 5 poäng.

Det och en del annat kan man utläsa av senaste guldchanstabellen. Sedan Allsvenskan utökades från 14 till 16 lag har alla mästarlag haft åtminstone 7 poäng efter 5 omgångar. Norrköping står just nu på 6 poäng. Det är mer eller mindre så att på enbart den grunden att “Peking” kan glömma guldet, men den indikationen gavs redan efter säsongspremiärmatchen där laget inte tog poäng.

Så här ser den aktuella guldchanstabellen ut:

20190425-allsvenskan-guldchanstabellen

Knepig fråga gällande vilket lag som får anses vara den största guldfavoriten. Malmö FF får ställa sig före Djurgården i egenskap av Topp 5-placeringen förra året.

Annons

Därmed har guldfavoriterna varit följande omgångsvis detta år i Statistikbloggen:

1 –
2 Häcken
3 Häcken
4 Djurgården
5 Malmö FF (Djurgården strax bakom)

Därmed inte sagt att det är helt kört för exempelvis AIK, Östersund och Häcken. Dessa tre exempellag uppfyller fortfarande flera kriterier som gör att det fortfarande finns ett gott hopp om SM-guld.

***

Ännu är det något för tidigt att redan nu fastslå att “det eller det laget” är det kommande mästarlaget. Förhoppningsvis går det att fastslå detta inom kommande 5–10 omgångarna.

Publicerad 2019-04-25 23:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto