POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Nya guldchanstabellen: Hammarby redan borta från guldet

Nu är omgång 5 av Allsvenskan färdigspelad och vad vi redan nu kan konstatera är att Hammarby, som länge var rejält inblandad i guldstriden förra året, har skakats av från guldchansen. Sedan 1993 har samtliga guldlag haft 6 poäng eller mer så här långt in på säsongen – Hammarby har endast 5 poäng.

Det och en del annat kan man utläsa av senaste guldchanstabellen. Sedan Allsvenskan utökades från 14 till 16 lag har alla mästarlag haft åtminstone 7 poäng efter 5 omgångar. Norrköping står just nu på 6 poäng. Det är mer eller mindre så att på enbart den grunden att “Peking” kan glömma guldet, men den indikationen gavs redan efter säsongspremiärmatchen där laget inte tog poäng.

Så här ser den aktuella guldchanstabellen ut:

20190425-allsvenskan-guldchanstabellen

Knepig fråga gällande vilket lag som får anses vara den största guldfavoriten. Malmö FF får ställa sig före Djurgården i egenskap av Topp 5-placeringen förra året.

Därmed har guldfavoriterna varit följande omgångsvis detta år i Statistikbloggen:

1 –
2 Häcken
3 Häcken
4 Djurgården
5 Malmö FF (Djurgården strax bakom)

Därmed inte sagt att det är helt kört för exempelvis AIK, Östersund och Häcken. Dessa tre exempellag uppfyller fortfarande flera kriterier som gör att det fortfarande finns ett gott hopp om SM-guld.

***

Ännu är det något för tidigt att redan nu fastslå att “det eller det laget” är det kommande mästarlaget. Förhoppningsvis går det att fastslå detta inom kommande 5–10 omgångarna.

Publicerad 2019-04-25 kl 23:08
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå