Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mini-statistik (CL): här är Messis "fula statistikfläck" (som Ronaldo saknar)

Statistikbloggen

Många har redan rapporterat om Messis två nya mål i CL igår mot Liverpool. Samt informerat att Messi är uppe i 12 mål denna CL-säsong med minst 1 men förmodligen 2 matcher kvar att spela.

Däremot har troligen få tagit del av Messis “fula fläck” när det gäller CL-statistiken.

Det hela handlar om antal mål i semfinalstadiet av Champions League. Barcelonas pågående semifinal mot Liverpool är lagets nionde sedan Messi slängdes in i A-laget säsongen 2004–05.

De åtta semifinalerna hittills och den pågående nionde innebär att Messi har haft chansen att spela nio stycken “match 1” och åtta stycken “match 2 (returmöte)”.

Fakta kring detta:
— Messi har bara nätat i 3 av maximalt möjliga 17 semifinal-matcher.
— Messi har inte nätat i någon av de maximalt möjliga 8 semifinal-returer.

Annons

Angående “maximalt möjliga matcher”: Messi missade kvarts- och semifinalerna (mot Benfica & Milan) samt finalen (mot Arsenal) våren 2006 efter en muskelskada som uppstod i åttondelen mot Chelsea. Men det är så som verkligheten ser ut: spelarna skadar sig då och då.

Återstår att se om Messi kan göra något åt den där “fula fläcken” tisdag 7:e maj. Då spelas semifinalreturen mot Liverpool. Där har Messi en chans att äntligen göra mål i det skedet av Champions League.

Messi har gjort mål i samtliga skeden i Champions League: gruppspelsmatcherna 1–6, bägge åttondelarna, bägge kvartarna, finaler samt första mötet i semifinaler – men aldrig i en semifinalretur. Snacka om att det är en “ful statistikfläck” för en anfallare som klassas som antingen bäst eller näst bäst i världen.

Annons

***

Ronaldo däremot – han har gjort mål i samtliga skeden i Champions League. Han har ingen ful statistikfläck. Han hade en sådan fläck till och med tidigt 2012: aldrig gjort mål i första mötet i en åttondelsfinal – sedan kom målet mot CSKA Moskva i åttondelen säsongen 2011–12. Drygt 7 år sedan.

***

Hur är det med Zlatan Ibrahimovic? Han har aldrig gjort mål i en kvartsfinalretur eller senare skede av CL.

***

Totalt antal mål i CL, exklusive kvalmål…

Ronaldo: 126 (61 på hösten, 65 på våren)
Messi: 112 (66 på hösten, 46 på våren)
Zlatan: 48 (38 på hösten, 10 på våren)

***

Blir det Barca–Ajax i CL-finalen (lördag 1 juni)? Vad tror ni läsare?

Publicerad 2019-05-02 10:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto