POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Mini-statistik (CL): här är Messis "fula statistikfläck" (som Ronaldo saknar)

Många har redan rapporterat om Messis två nya mål i CL igår mot Liverpool. Samt informerat att Messi är uppe i 12 mål denna CL-säsong med minst 1 men förmodligen 2 matcher kvar att spela.

Däremot har troligen få tagit del av Messis “fula fläck” när det gäller CL-statistiken.

Det hela handlar om antal mål i semfinalstadiet av Champions League. Barcelonas pågående semifinal mot Liverpool är lagets nionde sedan Messi slängdes in i A-laget säsongen 2004–05.

De åtta semifinalerna hittills och den pågående nionde innebär att Messi har haft chansen att spela nio stycken “match 1” och åtta stycken “match 2 (returmöte)”.

Fakta kring detta:
— Messi har bara nätat i 3 av maximalt möjliga 17 semifinal-matcher.
— Messi har inte nätat i någon av de maximalt möjliga 8 semifinal-returer.

Angående “maximalt möjliga matcher”: Messi missade kvarts- och semifinalerna (mot Benfica & Milan) samt finalen (mot Arsenal) våren 2006 efter en muskelskada som uppstod i åttondelen mot Chelsea. Men det är så som verkligheten ser ut: spelarna skadar sig då och då.

Återstår att se om Messi kan göra något åt den där “fula fläcken” tisdag 7:e maj. Då spelas semifinalreturen mot Liverpool. Där har Messi en chans att äntligen göra mål i det skedet av Champions League.

Messi har gjort mål i samtliga skeden i Champions League: gruppspelsmatcherna 1–6, bägge åttondelarna, bägge kvartarna, finaler samt första mötet i semifinaler – men aldrig i en semifinalretur. Snacka om att det är en “ful statistikfläck” för en anfallare som klassas som antingen bäst eller näst bäst i världen.

***

Ronaldo däremot – han har gjort mål i samtliga skeden i Champions League. Han har ingen ful statistikfläck. Han hade en sådan fläck till och med tidigt 2012: aldrig gjort mål i första mötet i en åttondelsfinal – sedan kom målet mot CSKA Moskva i åttondelen säsongen 2011–12. Drygt 7 år sedan.

***

Hur är det med Zlatan Ibrahimovic? Han har aldrig gjort mål i en kvartsfinalretur eller senare skede av CL.

***

Totalt antal mål i CL, exklusive kvalmål…

Ronaldo: 126 (61 på hösten, 65 på våren)
Messi: 112 (66 på hösten, 46 på våren)
Zlatan: 48 (38 på hösten, 10 på våren)

***

Blir det Barca–Ajax i CL-finalen (lördag 1 juni)? Vad tror ni läsare?

Publicerad 2019-05-02 kl 10:11
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå