POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Ronaldo förlängde sin förlustfria svit i ligaspelet igår till 42 matcher

Två ligamatcher i rad har Ronaldo räddat sitt Juventus från förlust. Först mot Inter och nu senast igår mot Torino i “fredagsmatchen”. Ibland är det hans lagkamrater som förlänger hans svit – ibland är “själv är bäste dräng”, för de senaste två matcherna, som är förklaringen.

Nu är det bara 6 matcher kvar för Ronaldos del till tangering av Messis gamla svit på 48 matcher. Tangering kan ske tidigast i omgång 3 nästa säsong då endast 3 omgångar återstår av den pågående Serie A-säsongen. Juventus återstående program är Roma borta, Atalanta hemma och slutligen Sampdoria borta.

Sampdoria borta kan komma att bli “en tuff nöt” då motståndet har skytteligaledaren Quagliarella, som just nu står på 23 mål (4 omgångar kvar) jämfört med Ronaldos 21 (3 omgångar kvar). Senast Juventus mötte Sampdoria, hemma den 29:e december, vann man med 2–1 där Ronaldo gjorde bägge målen (varav ena på straff).

***

När vi ändå pratar Ronaldos 42 raka i ligan förlust, kan det också vara värt att flika in att Messis pågående är 22 matcher lång. Efter Messis senaste förlust med Barca den 11/11 mot Real Betis förra året har Barca en 23 matcher lång förlustfri svit där Messi deltagit i 22 av dessa. Idag kan sviterna förlängas till 24 respektive 23 – då Barca möter Celta Vigo borta (avsparkstid 20:45). Kanske kan Messis pågående förlustfria ligasvit dra iväg mot 40+. Återstår att se om en sisådär 20 omgångar ifall det blir så.

***

Så här ser Ronaldos svit ut jämfört med hur Messis svit såg ut efter 42 av de 48 matcherna:

20190504-cr7-vs-messi-ligamatcher-sviter-42-matcher

Messis hela svit jämfört med Ronaldos läge just nu, för att se hur skillnaderna ser ut målmässigt och så vidare:

20190504-cr7-vs-messi-ligamatcher-sviter-42-matcher-messi-48

Prestationsmässigt behöver Ronaldo göra 6 mål och 5 assist kommande 6 ligamatcherna, som ej får förloras, för att tangera Messis facit.

***

Vad tror ni läsare – kommer Ronaldo lyckas att nå 48 raka ligamatcher utan förlust? Eller kanske fler än så? Eller punkteras sviten redan i nästa omgång mot Robin Olsens Roma? Troligen sitter väl den svenska landslagskeepern Robin Olsen kvar på bänken precis som i senaste matchen (3–0 hemam mot Cagliari).

Publicerad 2019-05-04 kl 16:10
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå