Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Efter Allsvenskan omgång 7: MFF statistisk guldfavorit för tredje omgången i rad

Omgång 7 av Allsvenskan 2019 blev precis slutförd med två kryssmatcher på måndagkvällen. HeIF–DIF 1–1 och Elfsborg–Norrköping 0–0. Både Djurgården och Elfsborg missade chansen att gå upp i delad serieledning med Malmö FF, som därmed är ensam serieledare. Dags för en ny koll på Guldchanstabellen.

I guldchanstabellen handlar det inte om att “Malmö FF slipper CL-kvala, har kanske bästa truppen och ditten och datten” för att peka ut laget som guldfavorit. Här låter vi siffrorna och statistiken tala. För Malmö FF:s del ligger allt som på räls just nu: poäng i premiärmatchen, spelade i Allsvenskan förra året, var ett topp 5-lag förra året samt har tagit mer poäng efter X antal omgångar än vad som lägst tagits av tidigare guldlag i modern tid.

ANNONS

IFK Göteborg är ynka en enda poäng bakom ledande Malmö FF. Om statistiken får rätt, så bör laget inte kunna ta guld. Anledningen är dubbel: poänglös i premiäromgången och hade en för dålig tabellplacering förra året. Det är ytterst sällan som ett “bottenlag” i Allsvenskan år A vinner guld år B. Det hände dock nyligen för IFK Norrköping. IFK Göteborg är trots allt också en tyngre pjäs i serien precis som IFK Norrköping, så OM ett bottenlag år A ska vinna SM-guld år B så är det snarare ett lag som IFK Göteborg eller Elfsborg som ska greja det – inte lag som Sirius och Sundsvall.

 

20190506-allsvenskan-guldchanstabellen

***

Nu har alltså Malmö FF varit hetaste guldkandidaten tre omgångar i rad, och så här har det sett ut med hetaste kandidaten till SM-guld efter varje omgång av Allsvenskan 2019…

1 –
2 Häcken
3 Häcken
4 Djurgården

ANNONS
5 Malmö FF (Djurgården strax bakom)
6 Malmö FF (DIF, ÖFK och Häcken strax bakom)
7 Malmö FF (Häcken strax bakom)

Ännu en aning tidigt för att utse “blivande mästarlaget”, men det ser ut att handla om Malmö FF och Häcken. Magkänslan säger Malmö FF, men vi får vänta några omgångar till och se hur guldchanstabellen ser ut där och då.

Bör också påpekas att bara för att ett lag inte klassas som hetaste kandidaten så kan det laget eller de lagen ändå vara med i guldracet och göra en väldigt bra säsong samt möjligen knipa plats 2 eller 3 som ger en biljett till Europa League-kvalet. Hoppet om Europa League-kval sommaren 2020 är verkligen inte borta för exempelvis IFK Göteborg.

Publicerad 2019-05-06 kl 22:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto