POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Efter Allsvenskan 2019 omgång 8: ny koll på guldchanstabellen (MFF är favorit)

För fjärde omgången i rad är det Malmö FF som är huvudkandidaten till SM-guldet. Intressant är också att fyra av topp 5-lagen från förra året har lagt beslag på fyra av de fem platserna i tabelltoppen. Även intressant att förra årets lag på platserna 6–7 även nu innehar dessa placeringar.

Den stora “knallen” i den första tredjedelen av Allsvenskan 2019 är verkligen IFK Göteborg. På rena statistiska grunder ska laget inte kunna ta guld i år. Malmö FF är det som för fjärde omgången i rad har stått som favorit till guldet. Så här ser aktuella tabellen ut:

 

20190513-allsvenskan-guldchanstabellen

Efter varje omgång i år har favoritlaget varit följande:

1
2 Häcken
3 Häcken
4 Djurgården
5 Malmö FF
6 Malmö FF
7 Malmö FF
8 Malmö FF

De kommande omgångarna ser ut att bli avgörande för lagen Östersund, Djurgården och Elfsborg. Det behövs rejäl påfyllning med poäng. Minsta missräkning och gulddrömmen kan skrotas på direkten. Ett lag får inte halka efter för mycket poängmässigt i Allsvenskan.

Återkommer vid tillfälle när ett lag kan utses som blivande mästarlag. Men just nu känns Malmö FF som den preliminära favoriten och att Häcken är reservfavorit. Kring omgång 10–15 bör vi nog kunna fastslå vem som vinner Allsvenskan 2019.

***

Nästa omgång, den 9:e, spelas 14–16:e maj. Alltså nu på tisdag–torsdag. Tvmatchen har koll på vilka matcher som visas i vilken kanal samt alla tider.

Publicerad 2019-05-13 kl 23:46
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå