Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Allsvenskan 2019 omgång 8: ny koll på guldchanstabellen (MFF är favorit)

Statistikbloggen

För fjärde omgången i rad är det Malmö FF som är huvudkandidaten till SM-guldet. Intressant är också att fyra av topp 5-lagen från förra året har lagt beslag på fyra av de fem platserna i tabelltoppen. Även intressant att förra årets lag på platserna 6–7 även nu innehar dessa placeringar.

Den stora “knallen” i den första tredjedelen av Allsvenskan 2019 är verkligen IFK Göteborg. På rena statistiska grunder ska laget inte kunna ta guld i år. Malmö FF är det som för fjärde omgången i rad har stått som favorit till guldet. Så här ser aktuella tabellen ut:

 

20190513-allsvenskan-guldchanstabellen

Efter varje omgång i år har favoritlaget varit följande:

1
2 Häcken
3 Häcken
4 Djurgården
5 Malmö FF
6 Malmö FF
7 Malmö FF
8 Malmö FF

De kommande omgångarna ser ut att bli avgörande för lagen Östersund, Djurgården och Elfsborg. Det behövs rejäl påfyllning med poäng. Minsta missräkning och gulddrömmen kan skrotas på direkten. Ett lag får inte halka efter för mycket poängmässigt i Allsvenskan.

Annons

Återkommer vid tillfälle när ett lag kan utses som blivande mästarlag. Men just nu känns Malmö FF som den preliminära favoriten och att Häcken är reservfavorit. Kring omgång 10–15 bör vi nog kunna fastslå vem som vinner Allsvenskan 2019.

***

Nästa omgång, den 9:e, spelas 14–16:e maj. Alltså nu på tisdag–torsdag. Tvmatchen har koll på vilka matcher som visas i vilken kanal samt alla tider.

Publicerad 2019-05-13 23:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto