Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Citys cupguld igår: ny koll på storklubbarnas titeljakt

Statistikbloggen

City bärgade hem sin fjärde – inte tredje – titel för säsongen igår. Det började med supercupen, sedan kom ligacupguldet, därefter ligaguldet och nu även cupguld. I Champions League stannade resan vid kvartsfinalen. Fyra av fem möjliga titlar blev det, vilket gör City till den storklubb som kommer att ha vunnit mest även när övriga storklubbar har spelat klart sina säsonger.

Om Barca och Bayern München vinner sina respektive nationella cupfinaler nu på lördag 25:e maj är det bara den där ligacupfinalen som skiljer lagen åt titelmässigt – City, Barca och Bayern. Man kan ju fråga sig om Barca och Bayern även hade vunnit en nationell ligacupfinal om det funnits en sådan i Tyskland och Spanien…

Anyway, så här ser topplistan ut för storklubbarna:

20190519-storklubbarna-titeljakten-status

Citys fyra titlar är ointagligt. City blir och blev den vinstrikaste storklubben denna säsong.

Den storklubb som gått miste om flest titlar är AS Monaco. Laget inledde säsongen med chans på hela fem titlar. Det blev inte en enda. Chelsea riskerar att göra Monaco sällskap.

Annons

Måste svida rejält för Chelsea OM det blir förlust i EL-finalen: förlust i supercupen, förlust i ligacupfinalen och förlust i EL-finalen. Tre raka finalförluster. Om den vetskapen gör att Chelsea gör att Chelsea har den mentala styrka som behövs för att vinna EL-finalen mot Arsenal kan man bara spekulera i.

Arsenal å andra sidan: laget har två finalförluster i modern tid förmodligen i minnet. EL-finalen våren 2000 och CL-finalen våren 2006.

Samtidigt har Chelsea följande finalfacit, allt efter Arsenals senaste finalplats…

Våren 2008: CL-finalist
Våren 2012: CL-guld
Våren 2013: EL-guld

Denna jämförelse visar att det är Chelsea som är “vinnarklubben” och Arsenal är “looserklubben”. Förr eller senare kommer Arsenal att vinna en europacup-final och den stora frågan är: blir det redan nu mot Chelsea?

Annons
Publicerad 2019-05-19 11:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto