Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Efter lördagens cupfinaler: ny koll på storklubbarnas titeljakt 2018–19

Igår lördag 25:e maj spelades de två sista cupfinalerna där europas storklubbar är eller kan vara inblandade i. Bayern München vann sin final (mot Leipzig) medan Messis Barcelona åkte på stryk (mot Valencia). Detta innebär att från de större/bättre ligorna var det bara Man City och Bayern München som vann 100% av allt som var möjligt på nationell nivå den här säsongen.

ANNONS

Nu är det endast de två europacupfinalerna som återstår av säsongen för storklubbarna. Europa League (på onsdag 29:e maj) och Champions League (på lördag 1:a juni). Vi vet redan här och nu att det kommer bli engelska lag som vinner, eftersom det är helengelska finaler.

Därmed kan vi också konstatera redan här och nu att den europeiska supercupen, som spelas efter sommarledigheten, kommer att vinnas av ett engelskt lag. Men den titeln bokförs som en titel under säsongen 2019–20. Regerande mästaren är Atlético Madrid som besegrade Real Madrid.

Så här ser topplistan ut för storklubbarnas titeljakt denna säsong:

20190526-storklubbarna-titeljakten-status

Den största besvikelsen får väl ändå franska klubben AS Monaco anses vara. Inte särskilt långt ifrån att skickas ner en division på grund av för dåliga sportsliga prestationer. Bara 2 poäng bättre än kvalplatsen (plats #18) och 3 poäng bättre än den av två nedflyttningsplatser med flest poäng (plats #19).

ANNONS

***

Ikväll avgörs det vilken plats som AC Milan kommer att sluta på i den italienska ligan. Det kommer bli plats 3, 4, 5 eller 6 beroende på egna resultatet (mot SPAL) och de övriga matcherna som Atalanta, Inter och Roma ska spela. Det blir en Europa League-plats för AC Milan i det sämsta tänkbara utfallet efter kvällens slutomgång. För att det ska bli en plats i CL krävs en hel del “rätt resultat”.

Publicerad 2019-05-26 kl 17:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto