POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
48v

Inför Sverige–USA 21:00 (dam-VM): alla 39 inbördes möten i tabell

Ikväll möts Sverige och USA för 40:e gången i damfotboll på seniornivå. Sverige inledde bra under slutet av 80-talet men därefter har USA haft ett rejält övertag mot blågult. Nu inför det 40:e mötet har bägge lagen två raka segrar i gruppspelet där USA har gjort betydligt fler mål och råder ingen tvekan om att det är USA som har imponerat mer än Sverige hittills i detta VM.

De flesta har förhoppningsvis koll på att USA är världens bästa landslag i damfotboll och Sverige har lyckats störa jänkarna några enstaka gånger. Så här har det sett ut genom åren…

20190620-sverige-usa-h2h-allt-dam

Kanske lite för lång tabell? Eller? Undertecknad håller med. Därför har undertecknad gjort en filtrering där träningsmatcher, matcher i miniturneringar samt Algarve Cup rensats bort. Endast VM och OS återstår – så här ser den listan ut…

20190620-sverige-usa-h2h-endast-tavling-dam

Av någon märklig anledning möts Sverige och USA i nästan alla VM. I de sju tidigare världsmästerskapen har nationerna mötts hela fem gånger. Endast i VM 1995 och 1999 som nationerna ej möttes. Ikväll med avsparkstid 21:00 är det sjätte gången på åtta VM som nationerna möts.

I de sju mötena med USA i VM/OS har Sverige efter full tid och efter förlängning endast 1 seger, 2 kryss och 4 förluster. Det har aldrig blivit segermarginaler större än 2 mål i de tyngre mästerskapsmatcherna.

***

Vi vet att en eventuell vinnare i matchen Sverige–USA, med avsparkstid 21:00, får möta Spanien i åttondelen. Drygt en timme innan avspark kommer det stå klart om det blir Holland eller Kanada som motstånd för eventuell förlorare i matchen Sverige–USA. Skulle Sverige–USA sluta oavgjort blir det USA–Spanien samt Sverige–Holland/Kanada i åttondelen.

Sändande TV-kanaler för Sverige–USA: TV4, TV4 HD och C More Fotboll

Försnacket håller på i cirka en timme innan avspark och efter matchen samt eftersnacket bjuds det på Tom Cruise–klassikern Top Gun på TV4!

PS. Den som vill se Holland–Kanada med starttid ikväll 18:00 zappar till TV12, TV12 HD eller C More Fotboll.

Publicerad 2019-06-20 kl 12:44
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto