Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Sverige–USA 21:00 (dam-VM): alla 39 inbördes möten i tabell

Statistikbloggen

Ikväll möts Sverige och USA för 40:e gången i damfotboll på seniornivå. Sverige inledde bra under slutet av 80-talet men därefter har USA haft ett rejält övertag mot blågult. Nu inför det 40:e mötet har bägge lagen två raka segrar i gruppspelet där USA har gjort betydligt fler mål och råder ingen tvekan om att det är USA som har imponerat mer än Sverige hittills i detta VM.

De flesta har förhoppningsvis koll på att USA är världens bästa landslag i damfotboll och Sverige har lyckats störa jänkarna några enstaka gånger. Så här har det sett ut genom åren…

20190620-sverige-usa-h2h-allt-dam

Kanske lite för lång tabell? Eller? Undertecknad håller med. Därför har undertecknad gjort en filtrering där träningsmatcher, matcher i miniturneringar samt Algarve Cup rensats bort. Endast VM och OS återstår – så här ser den listan ut…

20190620-sverige-usa-h2h-endast-tavling-dam

Av någon märklig anledning möts Sverige och USA i nästan alla VM. I de sju tidigare världsmästerskapen har nationerna mötts hela fem gånger. Endast i VM 1995 och 1999 som nationerna ej möttes. Ikväll med avsparkstid 21:00 är det sjätte gången på åtta VM som nationerna möts.

Annons

I de sju mötena med USA i VM/OS har Sverige efter full tid och efter förlängning endast 1 seger, 2 kryss och 4 förluster. Det har aldrig blivit segermarginaler större än 2 mål i de tyngre mästerskapsmatcherna.

***

Vi vet att en eventuell vinnare i matchen Sverige–USA, med avsparkstid 21:00, får möta Spanien i åttondelen. Drygt en timme innan avspark kommer det stå klart om det blir Holland eller Kanada som motstånd för eventuell förlorare i matchen Sverige–USA. Skulle Sverige–USA sluta oavgjort blir det USA–Spanien samt Sverige–Holland/Kanada i åttondelen.

Sändande TV-kanaler för Sverige–USA: TV4, TV4 HD och C More Fotboll

Försnacket håller på i cirka en timme innan avspark och efter matchen samt eftersnacket bjuds det på Tom Cruise–klassikern Top Gun på TV4!

PS. Den som vill se Holland–Kanada med starttid ikväll 18:00 zappar till TV12, TV12 HD eller C More Fotboll.

Annons
Publicerad 2019-06-20 12:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto