Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter USA:s seger igår – ny koll på antal europeiska lag i olika faserna i dam-VM

Statistikbloggen

Inför Frankrike–USA igår i dam-VM visste vi att det skulle bli som minst 3 och som mest 4 europeiska lag i semifinalerna i detta VM. Eftersom USA vann står det klart att det blir 3 europeiska lag där ett av lagen (England) redan är klart medan de två övriga blir Italien/Holland eller Sverige/Tyskland.

Sedan kollen igår är det dock oförändrat att det kommer bli 1 eller 2 europeiska nationer i finalen, där undertecknad tror det blir USA mot Tyskland. Så här ser det ut just nu för de europeiska nationerna:

20190629-dam-vm-europafacit

Det enda som de europeiska nationerna haft en historiskt stor dominans i är kvartsfinalerna (7 av 8 platser). När det gäller semifinalerna är det i-n-t-e historiskt med 3 av 4 platser då det inträffade i VM 1991.

Återstår att se om eller när Europa tar 4 av 4 platser i semifinalerna. Samt om Europa kommer att upprepa detta med 3 av 4 semifinalplatser under kommande världsmästerskap.

Annons
Publicerad 2019-06-29 12:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto