POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Inför Sverige–Holland 21:00 (dam-VM): alla 21 inbördes möten i tabell

Ikväll 21.00 på finalarenan i Lyon för detta fotbolls-VM är det avspark för semifinalen Sverige–Holland. Detta blir 22:a gången som nationerna möts genom alla år, varav tionde gången i större tävlingssammanhang. Dags för en titt på de 21 tidigare inbördes mötena och även en jämförelse över hur nationerna har presterat i alla VM sedan det första 1991…

Först ut en jämförelse Sverige–Holland i hur det gått i alla VM…

20190703-dam-vm-all-time-sveriges-facit

20190703-dam-vm-all-time-hollands-facit

Här är det Sverige som är den verkliga tungviktaren. Men det är ingen garanti för svensk seger. Däremot har Sverige större vana vid att nå relativt långt i VM. Både Sverige och Holland har nåt semifinal i 50% av de VM som man kvalificerat sig för, men med skillnaden att detta är Sveriges fjärde semifinal och Hollands första (!) semifinal.

Nu över till inbördes möten:

20190703-sverige-holland-h2h-allt-dam

Totalt sett över alla år ser man att det är ett svenskt övertag. Nu över till de mer betydande matcherna då träningsmatcher och Algarve Cup räknas bort…

20190703-sverige-holland-h2h-endast-tavling-dam

Det 22:a mötet ikväll är den 10:e riktiga tävlingsmatchen, då matchen i det inofficiella EM:et räknas in. Mötet ikväll är för övrigt det tredje i ett mästerskap, och Sverige har aldrig besegrat Holland i ett sådant ännu. Kanske första gången ikväll?

Tabellraden för Sveriges möten med Holland i riktigt tävlingssammanhang är:

9m 2–4–3 8–8 (±0)

Ganska jämn tabellrad. Men det är Holland som har ett litet övertag.

***

Vinnaren möter USA i finalen på söndag 17:00 på samma arena i Lyon. Förloraren får packa väskorna och resa till Nice för att spela bronsmatchen mot England på lördag 17:00.

***

Matchen ikväll sänds på TV4 och TV4 HD. Avsparkstiden är 21:00 och ju tidigare man zappar över desto mer försnack bjuds man som tittare på.

Hur tror ni läsare att det kommer gå i kvällens match? Vinner Sverige eller Holland?

Publicerad 2019-07-03 kl 14:28
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå