Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Sverige–Holland 21:00 (dam-VM): alla 21 inbördes möten i tabell

Statistikbloggen

Ikväll 21.00 på finalarenan i Lyon för detta fotbolls-VM är det avspark för semifinalen Sverige–Holland. Detta blir 22:a gången som nationerna möts genom alla år, varav tionde gången i större tävlingssammanhang. Dags för en titt på de 21 tidigare inbördes mötena och även en jämförelse över hur nationerna har presterat i alla VM sedan det första 1991…

Först ut en jämförelse Sverige–Holland i hur det gått i alla VM…

20190703-dam-vm-all-time-sveriges-facit

20190703-dam-vm-all-time-hollands-facit

Här är det Sverige som är den verkliga tungviktaren. Men det är ingen garanti för svensk seger. Däremot har Sverige större vana vid att nå relativt långt i VM. Både Sverige och Holland har nåt semifinal i 50% av de VM som man kvalificerat sig för, men med skillnaden att detta är Sveriges fjärde semifinal och Hollands första (!) semifinal.

Nu över till inbördes möten:

20190703-sverige-holland-h2h-allt-dam

Totalt sett över alla år ser man att det är ett svenskt övertag. Nu över till de mer betydande matcherna då träningsmatcher och Algarve Cup räknas bort…

20190703-sverige-holland-h2h-endast-tavling-dam

Det 22:a mötet ikväll är den 10:e riktiga tävlingsmatchen, då matchen i det inofficiella EM:et räknas in. Mötet ikväll är för övrigt det tredje i ett mästerskap, och Sverige har aldrig besegrat Holland i ett sådant ännu. Kanske första gången ikväll?

Annons

Tabellraden för Sveriges möten med Holland i riktigt tävlingssammanhang är:

9m 2–4–3 8–8 (±0)

Ganska jämn tabellrad. Men det är Holland som har ett litet övertag.

***

Vinnaren möter USA i finalen på söndag 17:00 på samma arena i Lyon. Förloraren får packa väskorna och resa till Nice för att spela bronsmatchen mot England på lördag 17:00.

***

Matchen ikväll sänds på TV4 och TV4 HD. Avsparkstiden är 21:00 och ju tidigare man zappar över desto mer försnack bjuds man som tittare på.

Hur tror ni läsare att det kommer gå i kvällens match? Vinner Sverige eller Holland?

Publicerad 2019-07-03 14:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto