Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

14 omgångar 2019: Djurgårdens näst bästa inledning på 2000-talet

Trots Djurgårdens missräkning borta mot jumbolaget Eskilstuna i måndags – “bara” kryss – har “Blåränderna” visat upp sin näst bästa säsongsinledning på 2000-talet. Lika bra som under guldåret 2003 och endast slaget av guldåret 2005. När statistik som detta visas upp kan drömmen om nytt guld bli allt starkare – men…

…det finns också ett lag i Allsvenskan som heter Malmö FF och ligger före i tabellen. Och det återstår ett mittsäsongsfönster för transfers och 16 omgångar att spela. Malmö FF har varit hetaste guldtipset efter samtliga av de senaste 10 omgångarna.

ANNONS

Men låt oss nu titta på hur många poäng Djurgården säkrat hem efter 14 omgångar varje säsong av Allsvenskan sedan 2001, vilket var comeback-året efter att ha spelat i Superettan 2000:

20190710-allsvenskan-2001-2019-14omg-dif

Under 14-lagsallsvenskan (till och med 2007) ledde 25 poäng eller mer efter 14 omgångar till SM-guld. Efter senaste SM-guldet 2005 har Djurgården bara lyckats plocka minst 25 poäng en enda gång på 13 säsonger (2006–2018). Det var år 2015 – då var det 26 poäng efter 14 omgångar och det blev till slut en 6:e-placering efter den 30:e omgången.

Med andra ord har 25 poäng eller mer efter 14 omgångar för Djurgårdens del inneburit en slutplacering på 1–6. Sämre placering än så har det aldrig blivit.

***

Djurgårdens 28 poäng hittills efter 14 omgångar kan jämföras med de 29 poäng för hela säsongen 2009 där det slutade med kvalplats och dubbelmöte med Assyriska. Nu är det inte långt kvar förrän laget i praktiken har säkrat en plats i nästa års Allsvenskan. Serieledande Malmö FF, med sina 34 poäng, har redan säkrat sin plats. Snart kommer lag efter lag att säkra sina allsvenska kontrakt omgång efter omgång.

ANNONS

***

Vad tror ni läsare att Djurgården slutar på för tabellplacering i år?

Publicerad 2019-07-10 kl 11:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto