POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Efter nattens MLS: Zlatan vs Messi vs Ronaldo – målsnitt i ligaspelet alla säsonger

Det blev 1–3 för Galaxy hemma mot San Jose inatt där Galaxys mål i-n-t-e gjordes av Zlatan Ibrahimovic. Därmed har Zlatan gått mållös i 3 av de 4 matcherna sedan den matematiska säsongen 2019–20 inleddes, och Galaxy har knappast imponerat med sina 2 förluster. Vad är det för lag som Zlatan spelar i, kan man ju fråga sig…

I den match där Zlatan gjorde mål blev det inte bara ett utan två stycken. Därmed står Zlatan på 2 mål på fyra senaste matcherna. Det ger ett målsnitt på 0,5 vilket inte är fy skam egentligen. Men det är ett historiskt lågt målsnitt för den långe supersvensken.

20190713-cr7-messi-zlatan-ligaspelet-snitt.png

Det återstår 14 ligamatcher av MLS-säsongen 2019. Sedan har vi hela våren 2020 med åtminstone lika många matcher. Om Zlatan stannar kvar i Galaxy eller om det blir comeback i någon av toppklubbarna i Europa återstår att se. Hur man än vrider och vänder på det är det många matcher kvar för Zlatan att göra fler mål och bättra på målsnittet.

Förra säsongen spöade Zlatan ingen mindre än CR7 i målsnitt i ligan. Det går såklart att debattera kring hur stark prestation det är med tanke på att det är så olika förutsättningar för dessa två superanfallare.

***

Zlatans nästa ligamatch spelas nästa fredag, dvs den 19:e juli. Med tanke på tidsskillnaden gäller antingen uppesittarkväll eller den klassiska “bagarväckningen” på lördag morgon för den som vill se matchen. Planerad avsparkstid är 04:00 svensk tid. Motståndet som väntar är LA FC som är det lag Zlatan mötte i sin allra första MLS-match då han gjorde det där drömmålet som inhoppare.

Los Angeles FC är, baserat på totaltabelläget i MLS, det med god marginal bästa laget.

Tabelltoppen för MLS 2019…

1 Los Angeles FC 20m 14–4–2 53–17 (+36) 46p (från västpoolen)
2 Philadelphia U. 21m 10–6–5 39–28 (+11) 36p (från östpoolen)
3 Los A. Galaxy 20m 11–1–8 27–25 (+2) 34p (från västpoolen)

Zlatan har svarat för 13 mål och 3 assist, alltså 16 poäng. Det motsvarar nästan 60 procent av lagets gjorda mål hittills denna säsong.

Publicerad 2019-07-13 kl 09:35
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå