POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Efter Allsvenskan omgång 18: svårt att kora guldfavorit men MFF får hållas högst

Djurgården vann ikväll på bortaplan mot Elfsborg och swishade förbi ledarduon AIK och Malmö FF. Men det är lövtunn marginal mellan ledande Djurgården och de två jagande lagen som är på delad andraplats. MFF korades till “blivande mästarlaget 2019” efter 15:e omgången och därmed får Malmö FF hållas högst även om laget inte är serieledare just nu.

Så här ser den nya allsvenska guldchanstabellen ut:

20190805-allsvenskan-guldchanstabellen

Sedan förra omgången har både Elfsborg och Örebro förlorat sina sista matematiska chanser att nå 59 poäng som är lägsta poängskörden för samtliga mästarlag sedan 16-lagsserien infördes med start säsongen 2008.

Norrköping ligger fortfarande under poängbanorna för SM-guld. Göteborg är med snudd på minsta marginal kvar som en extrem outsider till SM-guldet men det ska aldrig kunna hända att Göteborg grejar detta.

Det är helt enkelt trion AIK–DIF–MFF som det står mellan. Något av dessa tre lag vinner SM-guld, och den här bloggen korade MFF som blivande mästarlaget på rent statistiska grunder. Häcken och Hammarby gör båda bra säsonger och det är bra mycket större chans att Häcken eller Hammarby vinner SM-guld än att Göteborg gör det.

Notera att de fem bästa lagen i Allsvenskan just nu tog poäng i sina respektive premiärmatcher för säsongen. Något år i framtiden kommer denna svit att brytas, men detta fenomen är ändå väldigt intressant.

***

Som sagt, Malmö FF är det blivande mästarlaget men räkna med en spännande toppstrid!

Det svenska transferfönstret stänger om 8 dagar, alltså på tisdag den 13:e augusti. Återstår att se hur de allsvenska topplagen agerar eller om dom är helt nöjda med sina existerande trupper. När det fönstret har stängt kan de allsvenska klubbarna förlora spelare till klubbar i de flesta ligor i Europa fram till måndag 2:a september. Därefter är det bara enstaka ligor, som exempelvis Portugal, som håller öppet ett tag till.

Publicerad 2019-08-05 kl 21:51
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå