POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Inför europeiska supercupen ikväll 21.00: storklubbarnas titelfacit denna säsong

21:00 ikväll är det avspark för den europeiska supercupen. Jippomatchen där ena laget är regerande CL-mästare och andra laget är regerande EL-mästare. Den här gången är det därmed Liverpool som möter Chelsea. Hur tungt den här titeln väger har väl alla olika uppfattningar om men trots allt en titel.

Om det innebär att vinnande klubben ikväll tvingas gå till IKEA och köpa ny bokhylla för att få plats med nya pokalen återstår att se. Men det vi vet är att den vinnande klubben kliver upp i delad ledning i antal titlar den här säsongen. Endast PSG, City och Dortmund har hittills denna säsong vunnit en titel och i samtliga fall handlar det om den nationella supercupen.

Så här ser tabellen ut för antal titlar per storklubb och vilka titelchanser som bränts och vilka som finns kvar…

20190814-storklubbarna-titeljakten-status

Spanien har stuvat om sin supercup rejält! Nu blir det en mini-turnering med 4 lag där det inleds med semifinaler. Det hela avgörs i Indien i januari 2020. Liknande nytänk för supercupen som när Champions League började plockade in ligatvåor tidigt/mitten på 90-talet. Om det blir en framgång återstår att se. De fyra lagen är Barca, Valencia och de bägge Madrid-lagen.

Vad känner ni läsare? Skulle ni vilja väcka den svenska supercupen till liv genom att låta de 2 cupfinalisterna möta ettan och tvåan i Allsvenskan i en mini-turnering precis som i det spanska upplägget men att matcherna spelas i Sverige?

***

Sändande TV-kanal för europeiska supercupen finns det info om på tvmatchen. Som sagt, 21:00 svensk tid, är det planerat för att avsparken skall ske.

Publicerad 2019-08-14 kl 19:33
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå