Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Zlatans dubbel mot Dallas: ny koll på Zlatans karriärfacit för ligamål

Statistikbloggen

Dallas. Kanske tänker många äldre på TV-serien. Dallas. Kanske tänker många yngre på MLS-laget. För den som var uppe hela natten mot torsdagen eller för den som ordnade en “bagarväckning” i torsdags, kunde “Zlatan-matchen” (med de två målen) kollas på riktig TV tack vare C Mores nya rättighetsdeal.

Och det var onekligen värt uppesittarnatten eller bagarväckningen, för den som gillar att se Zlatan fortsätta göra mål, då det blev två nya. Det var det 39:e och 40:e målet i Galaxy-tröjan vi fick beskåda.

Så här många ligamål har Zlatan Ibrahimovic gjort per säsong sedan flytten från Malmö FF, där Galaxy-säsongerna är matematiskt konverterade från vår-höst till höst-vår:

20190816-zlatan-league-goals-season-by-season-and-totals

Dessa 343 mål kan även illustreras på följande sätt:

20190816-zlatan-cr7-messi-league-goals-utveckling

Både Messi och Ronaldo (CR7) står på 419 ligamål var. Zlatan står på 343 i detta diagram, eller 359 för den som vill räkna in MFF-målen i Superettan 2000 och Allsvenskan (1999 och 2001).

Annons

***

Någon som tror att Zlatan kommer nå 400 gjorda ligamål antingen inklusive eller exklusive MFF-målen innan karriären är över? 41 mål återstår om MFF-målen räknas in.

Publicerad 2019-08-16 19:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto