Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Allsvenskan omgång 20: ny titt på guldchanstabellen

Statistikbloggen

Djurgården ångade på med sin femte raka seger ikväll och är fortsatt (tillfällig?) serieledare, men eftersom närmast jagande lag Malmö FF är 3 poäng bakom kombinerat med i princip samma målskillnad och möter just Djurgården redan i nästa omgång, så kan Malmö FF återta serieledningen.

Först en titt på tabellen med alla olika indikatorer:

20190819-allsvenskan-guldchanstabellen.png

Det bör repeteras att Malmö FF utnämndes till “blivande mästaren 2019” efter den 15:e omgången i denna blogg. Djurgården leder men det är Malmö FF som är favoriten. I nästa omgång tar Malmö FF emot Djurgården på Malmö Stadion söndag den 25:e augusti.

Djurgården har all anledning att känna sig som underdogs borta mot Malmö FF. Anledningen är att från och med säsongen 2009 har lagen mötts 10 gånger i Malmö där Malmö FF har 7 segrar, 2 kryss och en enda förlust med totalt 17–10 i målskillnad (ger ett snittresultat på 2–1 i MFF-favör och något avrundat). Det var i september 2013 som Djurgården lyckades bortaslå Malmö FF, då med 2–0 och det var enda gången de senaste 10 gångerna som Djurgården hållit nollan mot Malmö FF i Malmö.

Annons

***

När det gäller de övriga lagen i toppstriden har Hammarby stormat fram poängmässigt och smugit sig in i striden, men kommer det att räcka?

Noterbart är 10-poängsgapet mellan plats 7 (Norrköping) och plats 8 (Elfsborg).

***

Om statistikens makt får rätt kommer Malmö FF att vinna SM-guld i år. Djurgården och AIK är de två tyngsta utmanarna. Men även Hammarby och Häcken lurar i buskarna!

Publicerad 2019-08-19 21:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto