Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongerna hittills i samma ålder: Zlatan 2001–02 (Ajax) vs Isak 2019–20 (Sociedad)

Statistikbloggen

Klockan 17:00 idag är det avspark för Real Sociedads andra ligamatch för denna säsong. I detta lag spelar nu före detta AIK:aren Alexander Isak, snart 20 år ung. Hur har det gått jämfört med Zlatans insatser i samma ålder för många år sedan?

Isak jämförs ofta med Zlatan Ibrahimovic, delvis på grund av övergångssummor i samma härad, och tack vare att det bara är cirka 2 veckor mellan spelarnas födelsedagar (Isak 21:a september och Zlatan 3:e oktober) blir det ännu lättare att jämföra spelarnas karriärer säsong för säsong då 2 veckors skillnad gör att man i praktiken slipper jämförelsestörande räkneproblematik.

När Zlatan debuterade i Ajax i ligasammanhang i augusti 2001 var han i praktiken i samma ålder som Isak är i just nu som anfallare i Real Sociedad. Alltså 19, snart 20.

Hittills har Isak bara spelat en enda ligamatch och det var för 8 dagar sedan: lördagen den 17:e augusti borta mot Valencia. Isak byttes in i den 71:a minuten. Gjorde dock inget mål. Zlatans debut var hemma mot Roda den 19:e augusti 2001 – som inhoppare i den 83:e minuten. Inget mål. Isak fick alltså 12 minuter mer speltid. Både Zlatans och Isaks debutmatcher för Ajax och Sociedad slutade 1–1. Bara en sån sak!

Annons

Den andra matchen då? Ajax mötte Feyenoord borta den 26:e augusti 2001 och Zlatan byttes in i den 60:e och gjorde mål i den 64:e. Ajax vann matchen med 2–1. Borträknat stopptid så tog det Zlatan endast cirka 11 minuter (7 + 4) att göra sitt första ligamål i första säsongen med Ajax. Zlatans andra ligamål för Ajax kom i den tredje omgången, och då det var även Zlatans debut som startspelare.

Totalt för Zlatan Ibrahimovic i ligaspelet första säsongen med Ajax: 6 mål och 4 assist på 24 spelade matcher. 13 starter och 11 inhopp.

Frågan är hur Alexander Isak kan prestera i Real Sociedad denna säsong. Zlatans facit från ligan under säsongen 2001–02 är en bra jämförelse.

***

Mallorca – Real Sociedad sänds i Sportkanalen och avsparkstiden är 17:00.

Publicerad 2019-08-25 15:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto