Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Rosenborgs CL-miss: lagets CL-facit för alla säsonger i turneringen

Statistikbloggen

Rosenborg skickades ut från CL ikväll i sista kvalrundan som även kallas Play-Off. Fram till den 71:a minuten i kvällens returmatch var Rosenborg 1 mål ifrån att få till en förlängning. Men Dinamo Zagrebs mål innebar “rullgardin ner” för Norges stolthet.

Två ytterligare Rosenborg-mål sista cirka 20 minuterna hade inneburit 3–3 totalt men utslaget på grund av bortamålsräkningen. Därför som Rosenborg hade behövt göra hela 3 mål på sluttampen vilket inte är enkelt. Det händer ibland, som AIK mot Djurgården den 2:a juni 2003 på Råsunda när 0–3 vändes till 3–3. Ni läsare sitter säkert på fler exempel – kommentera gärna. Men det är verkligen lättare sagt än gjort att trycka in tre bollar på slutet i ett pressat läge.

Rosenborg var ändå relativt nära CL denna gången. 0–2 borta, sedan 1–0-ledning hemma mellan minut 11 och 71. Så nära. Detta blev Rosenborgs 6:e misslyckade CL-kval i rad. Ingen skam med 6 misslyckade kval i rad då det finns värre exempel som Salzburg från Österrike, som dock denna gång slipper kvalspelet och hoppar rakt in i gruppspelet tack vare framgångar i Europa League på senare år för de österrikiska klubblagen.

Annons

Senast Rosenborg spelade i Champions Leagues gruppspel var hösten 2007. Så här har det sett ut för Rosenborg genom åren:

20190827-Rosenborg-CL-facit

Observera att tabellen ovan inte ger indikeringar för vilken kvalomgång som Rosenborg blev utslaget i för de kval som aldrig ledde till gruppspel gällande alla säsonger till och med 2018–19.

***

Nu får Rosenborg spela i Europa Leagues gruppspel i höst. Chansen är god att även Rosenberg (läs: Malmö FF) spelar EL-gruppspel i höst. För svensk/allsvensk del vore det absolut bästa om både Malmö FF och AIK går vidare till EL-gruppspelet. På torsdag kväll (29:e augusti) klockan 19:00 sparkas både AIK:s och Malmö FF:s kvalreturer igång.

Publicerad 2019-08-27 23:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto