Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter EL-playoffen: svenska lagens prispengar så här långt denna säsong

Statistikbloggen

Regerande allsvenska mästarlaget AIK åkte ut från kvalspelet med tennissiffror mot Celtic. 1–6 totalt över 2 matcher. Däremot gick Malmö FF vidare till gruppspelet. Att åtminstone ett av fyra kvalande lag tog sig till ett gruppspel är mycket–mycket–mycket bättre än om inget lag hade gjort det.

Vad detta innebär i prispengar är dags att kasta ett öga på nu:

20190829-allsvenska-europalagen-prispengar

I playoff-omgången för Europa League får ett förlorande lag 300 tusen euro och har spelat färdigt denna säsong i Europa medan vinnande laget får 2,92 miljoner euro och en plats i gruppspelet. Därför som AIK klättrade från 940 till 1240 tusen euro efter att ha förlorat i playoffen. Norrköping och Häcken nådde inte playoff, men deras totala prissummor finns med i diagrammet.

Utöver dessa prispengar hittills från Uefa tillkommer mer pengar i gruppspelet. Market Pool-pengar och en “don efter person”-slant beroende på hur bra rankingposition respektive lag har på en 10-säsongsranking för europacupresultat – oavsett hur det går sportsligt i gruppspelet. För de sportsliga prestationerna blir det slantar för kryss och vinster samt om laget går vidare till slutspelet.

Annons

***

Totalt har de allsvenska lagen som kvartett hittills säkrat cirka 64 miljoner kronor (MSEK). Malmö FF kommer att dra in pengar från Market Pool och rankingen. Exakt hur mycket beror på lottningen. Men innan Market Pool och rankingen har Malmö FF säkrat cirka 40 miljoner kronor.

***

De här tidigare resultaten i Europa Leagues gruppspel från de allsvenska lagen kan årets Malmö FF jämföra sig med i höst:

20190829-el-gruppspelen-svenskt-facit

Imorgon fredag 30:e augusti sker lottningen till EL-gruppspelet.

Publicerad 2019-08-29 23:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto