Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Allsvenskan omgång 22: nya guldchanstabellen

Statistikbloggen

Serieledande Djurgårdens förlust mot närmast jagande AIK, samt Malmö FF:s storseger mot Kalmar och Häckens seger under denna söndag var så att säga “mumma” för den som gillar en så oviss toppstrid som möjligt. Istället för att Djurgården hade kunnat leda serien med 6 poäng – om alla resultat hade gått deras väg – leder nu Stockholmslaget med bara 1 poäng.

Så frågan är nu – vilka har fortfarande chans på SM-guld? En titt på guldchanstabellen skvallrar om svaret på denna fråga, och var och en kan avgöra själva:

20190901-allsvenskan-guldchanstabellen

Samtliga av topp 7-lagen har åtminstone chansen att nå 59+ poäng vilket är vad alla SM-guld-lagen 2008–2018 skrapat ihop. Bägge IFK-lagen (Göteborg och Norrköping) inledde pågående säsongen med att inte ta poäng vilket gör att dessa lag kan ses som avskrivna från guldet, men däremot inte från en topp-placering.

Hammarby på 41 poäng har färre poäng nu efter 22 omgångar än vad något guldlag 2008–2018 haft efter lika många matcher. Däremot har Hammarby chans att nå 44 poäng i nästa omgång och kliva in i “poängkorridoren” som tidigare mästarlag har skapat. Chanserna ser väldigt små ut för Hammarby men det finns ändå viss chans.

Annons

Redan efter 15:e omgången utsågs Malmö FF till blivande mästarlaget 2019 i denna blogg baserat på statistiken. Återstår att se om statistiken får rätt i år. Men i så fall lär det bli med liten marginal med tanke på hur tätt det är i toppen.

***

Nu väntar ett uppehåll i Allsvenskan för EM-kval.

Torsdag 5 september 2019: Färöarna – Sverige (20:45, TV4)
Söndag 8 september 2019: Sverige – Norge (20:45, TV4)

***

Sedan är Allsvenskan tillbaks med första matchen fredag den 13:e – med en rysarmatch i bottenstriden: Sirius – Falkenberg.

Publicerad 2019-09-01 21:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto