POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Trots Djurgårdens torsk mot AIK: bästa inledande 22 omgångarna på 2000-talet

AIK–Djurgården precis innan allsvenska uppehållet för EM-kvalmatcherna tillhörde den 22:a omgången. Djurgården stod på 47 poäng inför denna och 0–1-förlusten innebär att laget fortfarande har 47 poäng, men trots allt har Djurgården gjort sin bästa inledning av Allsvenskan för de 22 första omgångarna på 2000-talet!

På fredag kväll inleds nästa allsvenska omgång. Den 23:e. Omgången spelas över spannet 13:e–16:e september, alltså fredag–måndag. Serieledande Djurgården får besök av “Sundets Pärla”, det vill säga Helsingborg som precis hämtat in Olof Mellberg som ny tränare. Men inför denna match och omgång kan vi ta en titt på ledande Djurgårdens poängfacit efter 22 spelade matcher varje säsong på 2000-talet och hur laget placerade sig i sluttabellen:

20190910-allsvenskan-2001-2019-22omg-dif.png

Näst bästa facit efter 22 omgångar är 46 poäng från guldåren 2003 och 2005. Det mesta tyder på att Djurgården kommer att runda av säsongen med en väldigt fin placering och god chans till en biljett som gäller för kvalet till antingen Champions League eller Europa League.

Men det är trots allt Malmö FF som utnämndes till blivande mästare av Allsvenskan 2019 efter den 15:e omgången i denna blogg baserat på flerårig statistik.

***

Slänger in den allsvenska guldchanstabellen som en slags “repris”:

20190901-allsvenskan-guldchanstabellen

8 omgångar kvar nu.

***

C More sänder de allsvenska matcherna och Sportkanalen brukar sända den så kallade “Måndagsmatchen” som i senaste omgången låg på en söndag på grund av EM-kvalet.

 

Publicerad 2019-09-10 kl 10:43
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå