POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Karriärfacit: Zlatan nära 900 matcher & Ronaldo nära 700 mål

Ronaldo hade en lyckad afton igår när hans Portugal spelade en EM-kvalmatch borta mot Litauen. Ett mål i första halvlek och ett äkta hattrick i andra. Totalt fyra nya bokförda landslagsmål: nummer 90, 91, 92 och 93 i ordningsföljden. Nu är Ronaldo riktigt nära 700 seniormål när klubblagsmatcherna och landskamperna räknas ihop.

På tal om nära ny milstolpe så står Zlatan Ibrahimovic på 896 seniormatcher för klubb- och landslag sammanräknat (Malmö FF-matcherna inräknade). Fyra matcher återstår till nummer 900 och det är 6 MLS-matcher kvar på säsongen. Som tidigast kan Zlatan spela sin 900:e match den 25:e september (blir den 26:e september svensk datum & tid) då Galaxy möter Real Salt Lake på bortaplan. Efter den ligamatchen återstår två matcher: hemma den 29:e september och borta den 6:e oktober.

Det är VÄLDIGT tajt poängmässigt för platserna 2–8 i den västra “tabellpoolen” i MLS. Just nu är Galaxy på plats nummer 8. De 7 bästa lagen i respektive “tabellpool” går vidare till slutspelet. Om Galaxy tar sig vidare till slutspelet och går hela vägen till mästartiteln innebär det några fler matcher för “supersvensken” som fyller 38 år mellan sista och näst sista omgången av ligaspelet.

***

Så här ser totalstatistiken ut för Zlatan, Messi och Ronaldo…

Ronaldo: 966 matcher & 695 mål
Zlatan: 896 matcher & 528 mål
Messi: 823 matcher & 671 mål

Enbart landskamperna…

Ronaldo: 160 matcher & 93 mål
Zlatan: 116 matcher & 62 mål
Messi: 136 matcher & 68 mål

***

Zlatan Ibrahimovics nästa seniormatch – den 897:e i karriären – kan ses på Sportkanalen nu inatt med preliminär avsparkstid 03:00, eller “27:00” ikväll svensk tid. Galaxy möter Colorado Rapids på bortaplan.

Zlatans facit på sistone är 7 mål på de senaste 4 ligamatcherna. Det ger ett målsnitt på 1,75. Om denna fina svit håller i sig återstår att se i nattens match.

Totalt har Zlatan gjort 23 mål & 4 assist på 23 matcher för säsongens 28 hittills avverkade omgångar. Sedan Zlatan lämnade United har det blivit hela 45 ligamål i MLS för Galaxy sedan slutet av mars förra året, det vill säga på 1 1/2 år.

Publicerad 2019-09-11 kl 12:22
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå