POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Viss Jonevret-effekt hittills för BP i Superettan

Efter den 21:a omgången förändrades BP:s tränarstab rejält. BP hade vid den tiden tagit 16 poäng och låg pyrt till i tabellen. Huvudtränaren Björknesjö lämnade och det nyligen anlitade “bollplanket” (som också förkortas BP) Kjell Jonevret, känd för SM-guldet med Djurgården 2005, fick ta klivet till att bli ny huvudtränare.

När Jonevret tog över Djurgården i juli 2004 efter Zoran Lukic blev det succé direkt med 5–1-krossen (mot Örebro SK) på Råsunda. Till och med ynglingen Patrick Amoah fick göra mål för Djurgården. I ena morgontidningen dagen efter (25:e juli 2004) var den stora rubriken: “Jonevret-effekten”.

Har det då blivit något liknande för BP nu efter 2 matcher? Det började med 1–1 hemma i “08-derbyt” mot Syrianska och därefter 2–1 borta mot Västerås i måndags kväll. 4 av 6 möjliga poäng – 2,0 poäng/match – vilket är ett trevligt facit för vilket bottenlag som helst. Hittills efter 2 matcher kan man påstå att det varit en “viss” Jonevret-effekt.

När Jonevret tog över stod alltså BP på 16 poäng efter 21 omgångar. År 2015 var BP i exakt samma läge: 16 poäng efter 21 omgångar. Därför är det intressanta just nu att följa BP:s avslutande matcher på säsongen och se om laget presterar bättre nu än 2015 då laget åkte ur och fick spela i tredjedivisionen säsongen 2016.

Så här har det sett ut grafiskt med hjälp av diagram:

 

20190918-Superettan-BP-2015-2019-omg23

BP har nu 20 poäng efter 23 omgångar vilket ska jämföras med 19 poäng efter lika många omgångar under nedflyttningsåret 2015 då BP skrapade ihop 23 poäng på 30 omgångar. Det återstår 7 omgångar av Superettan 2019 och BP ligger på 14:e plats vilket innebär kvalplats där seger innebär räddat kontrakt. Det är 4 poäng upp till Gais som är på 12:e plats vilket är den sista platsen som innebär en plats i Superettan 2020.

***

Vad tror ni läsare? Blir det direktnedflyttning, kval eller “säker mark” för BP när sista omgången i år är spelad?

Många av Superettan-matcherna sänds på Sportkanalen som ingår i bland annat TV-paketet “Boxer TV Mix” (tidigare kallat “Boxer Mix”). Kanalen har en relativt stor spridning bland hushållen i Sverige.

Publicerad 2019-09-18 kl 13:06
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå