POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Inför gruppspelet i EL denna höst: så mycket pengar har Malmö FF säkrat

Ikväll torsdag den 19:e september 2019 drar Europa Leagues gruppspel igång. 12 matcher startar 18:55 och resterande 12 matcherna startar 21:00. Matcherna i Malmö FF:s grupp startar 18:55 och för Malmö FF:s del väntar bortamatch mot Dynamo Kiev – 19:55 lokal tid – i Ukraina.

Inte nog med att det är bortamatch i Ukraina. Malmö FF får spela på samma arena som Sverige spelade sina gruppspelsmatcher i EM 2012. De övriga två lagen i samma grupp är anfallaren Alexander Gerndts FC Lugano från Schweiz samt FC Köpenhamn från Danmark. Alla möter alla – hemma och borta. Den 12:e december spelas den sjätte och sista omgången. Då står det klart hur mycket – eller lite – prispengar det blir det respektive klubb.

Men inför kvällens matcher kan det vara intressant att se hur mycket som Malmö FF hittills har säkrat tack vare att över huvud taget kvalificerat sig.

Det vi vet med säkerhet är utfallet efter lyckade kvalet och platsen i gruppspelet samt hur mycket pengar det blir för laget tack vare positionen på 10-årsrankingen för europacupspel (tack vare Lennart på den nyligen lanserade FK-bloggen Uefaranken). Den så kallade “marknadspoolen” eller Market Pool på engelska kan bli nästan hur som helst. Baserat på lägsta intäkten ett lag fick i EL-gruppspelet hösten 2017 har vi ändå något att gå på.

Baserat på ovanstående kända fakta samt antaganden har Malmö FF – säkrat – så här mycket pengar, då samtliga 6 gruppspelsmatcher i höst återstår:

20190919-mff-europa-league-prispengar

Om mycket går Malmö FF:s väg och att laget går vidare från gruppen och får möta “rätt lag” kan Market Pool:en landa på 1,5–2 miljoner euro som för Östersunds FK säsongen 2017–18.

När det gäller segrar och kryss i gruppspelet innebär segrar minst 570 000 euro styck och kryssen exakt 190 000 euro styck. Ettan i gruppen får 1 miljon euro och tvåan får 500 tusen euro – och går vidare till sextondelsfinal där ytterligare 500 tusen euro garanteras.

***

Alltså: minst cirka 53 miljoner kronor med rådande valutakurs för Malmö FF:s del.

Publicerad 2019-09-19 kl 14:59
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå