Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Allsvenskan omgång 24: nya guldchanstabellen

Statistikbloggen

Nu är den 24:e omgången av Allsvenskan 2019 färdigspelad och det står klart att Djurgården har varit serieledare 7 omgångar i rad och har varit “guldfavorit” efter totalt 8 omgångar – jämfört med tvåan Malmö FF som varit “guldfavorit” efter totalt 13 omgångar.

3 poäng skiljer mellan ledande Djurgården och närmast jagande Malmö FF. Malmö FF har dock bättre målskillnad – så OM Djurgården förlorar nästa match och Malmö FF vinner sin – då är Malmö FF serieledare.

Just nu ser guldchanstabellen ut så här:

20190922-allsvenskan-guldchanstabellen

***

Hammarby är en joker i guldstriden och det finns en – liiiiiiiten – chans att det laget kan ta guld, men det är en väldigt liten chans.

***

När det handlar om ledande Djurgården – så här står sig Djurgårdens serieledning i år jämfört med lika många omgångar senaste åren:

 

20190922-allsvenskan-2008-2018-24-30-omg

Alla serieledare efter 24 omgångar som haft en 4p-ledning eller bättre har tagit guld. Djurgården leder med 3 poäng vilket är första gången det inträffat, och 2 poängs serieledning har visat sig ha varit otillräckligt tidigare (2015 – Göteborg). Därmed en osäkerhet om Djurgårdens 3p-ledning just nu kommer räcka till guld.

Annons

***

Störst guldchans: Malmö FF är den riktiga favoriten (sedan omgång 15) och ledande Djurgården är närmaste konkurrenten.

Publicerad 2019-09-22 21:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto