Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Zlatans nya mål i helgen – en titt på topptrions målutveckling i MLS-skytteligan 2019 (3 omgångar kvar)

Statistikbloggen

Zlatan Ibrahimovic stod för sitt 27:e mål för säsongen i helgen när han hjälpte sitt Galaxy att slå gästande Montreal Impact med 2–1. Ni som hakade på “bagarväckningen” i söndags morse kunde se matchen live på Sportkanalen. I och med detta mål ligger Zlatan åtminstone bra till för att ha en chans att vinna skytteligan – nu är det ett ypperligt tillfälle att kolla in målutvecklingen för spelarna i skytteligans absoluta topp!

Först kommer den ohotade klungan som är trion CV (drygt 30 år), Zlatan (snart 38 år) och Martinez (drygt 26 år). Martinez är han som spelade i det Torino som BP mötte i Europa League-kvalet sensommaren 2014.

Bakom denna trio kommer fyran som är hela 11 mål bakom trean samt 14 mål upp till ledande Carlos Vela. Det ska inte gå för fyran Diego Rossi att vinna skytteligan. Det kommer bli någon från trion i topp. Men vem? Troligen hoppas de flesta svenskar på Zlatan.

20180923-MLS-2019-skytteligan-toppen-omg31-utveckling

Vi ser hur Carlos Vela, som verkligen gör skäl för sina initialer: CV, har varit ledare i denna trio i nästan varje omgång. Bara i början han inte var ledare. För att se hur stort försprång Vela har haft mot Zlatan Ibrahimovic så kommer det här:

Annons

20180923-MLS-2019-skytteligan-toppen-omg31-vela-vs-zlatan

Som mest lågt Vela hela 7 mål före Zlatan, men nu är det “bara” 2 måls försprång. TRE (!) omgångar återstår. Zlatan har två bortamatcher och en hemmamatch kvar.

***

Så här ser skytteligatoppen ut efter 31 omgångar för samtliga tre i fråga:

1 Carlos V., 29 mål & 15 ass (44 poäng)
2 Zlatan I., 27 mål & 5 ass (32 poäng)
3 Martinez, 26 mål & 2 ass (28 poäng)

Carlos Vela från Mexiko har onekligen gjort en kanonsäsong. Snacka om att Carlos Vela har ett bra CV för 2019. Om några av toppklubbarna i Europa rycker i honom när det är dags för vinterfönstret återstår att se. Men han kanske trivs i Los Angeles med närheten till hemlandet Mexiko – vem vet?

Publicerad 2019-09-23 19:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto