Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan spelar (troligen) sin 900:e seniormatch inatt 03:30 svensk tid

Statistikbloggen

Inatt svensk tid är det dags för LA Galaxy att spela sin 32:a ligamatch av de totalt 34 omgångarna för den ordinarie MLS-säsongen inför slutspelet. För Galaxys del handlar det om bortamatch mot Real Salt Lake – för Zlatans del är det den 900:e tävlingsmatch på seniornivå i karriären.

Den otroliga resan startade med Malmö FF år 1999 och nu flera år senare: dags för den 900:e tävlingsmatchen under det pågående 21:a spelåret. Fördelningen är 116 landskamper (både tävling och vänskap) och 784 klubblagsmatcher (inklusive den som högst troligen kommer spelas inatt svensk tid). Det ger ett snitt på nästan 43 tävlingsmatcher per år.

Efter nattens match är det 16 klubblagsmatcher som behövs för att nå upp till 800 spelade klubblagsmatcher.

***

Som jämförelse har den långe Cristiano Ronaldo spelat 969 seniormatcher och den lille Leo Messi spelat 826 seniormatcher. Alltså klubblagsmatcher plus landskamper kombinerat.

Annons

***

Den här gången lämnar vi målsnacket åt sidan. Här fokuserar vi på den 900:e matchen.

För att se Real Salt Lake – LA Galaxy inatt är det Sportkanalen som gäller. Antingen är det uppesittarkväll eller “bagarväckning” som gäller. Eller någon form av reprisvisning.

Stora frågan är om Zlatan Ibrahimovic fixar att nå milstolpen 1000 spelade seniormatcher. 

Publicerad 2019-09-25 21:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto