POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Diagram: MLS-skytteligans topp - målutveckling från säsongsstarten till idag

Ni har säkert läst det redan i nyheter och kanske även sett det i inslag på TV eller på YouTube eller sociala medier: Zlatan Ibrahimovic är tvåa i MLS-skytteligan och två mål bakom ledaren med två omgångar kvar. Återstår att se om Zlatan kan två-la dit Carlos Vela på slutspurten.

Carlos Vela, 30. Zlatan, 28. Martinez, 26. Det är inte spelarnas åldrar utan antal gjorda mål i den ordinarie MLS-säsongen hittills i år. Bakom trion är det hela 10 (!) mål ner till fjärdeplatsen. Fyran Diego Rossi kommer inte att göra 15 eller fler mål sista två omgångarna samtidigt som Vela och/eller Zlatan inte når 31 gjorda mål.

Därmed handlar det om denna trio. Någon kommer vinna. Men vem? Det är nästan att trean Josef Martinez, som vann skytteligan förra året, kan räknas bort. Förmodligen står det mellan Carlos Vela och Zlatan Ibrahimovic.

Så här målutvecklingen sett ut hittills i år för den nuvarande toppen av skytteligan:

20180926-MLS-2019-skytteligan-toppen-omg32-utveckling

De kommande två söndagarna – amerikansk tid – spelar LA Galaxy säsongens sista ligamatcher. Söndag 29:e september och söndag 6:e oktober. Sportkanalen är kanalen som gäller för den som vill se. Mellan dessa två matcher fyller Zlatan Ibrahimovic 38 år: torsdag den 3:e oktober. Även den före detta landslagskeepern Andreas Isaksson fyller lika många år samma dag.

Publicerad 2019-09-26 kl 19:11
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå