POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Inför Malta–Sverige imorgon 12/10 kl 20:45 - Sveriges superstatistik

Malta. Ja, imorgon lördag den 12:e oktober klockan 20:45 är det avspark – för Sveriges del borta mot Malta i det pågående EM-kvalet. De flesta förväntar sig säkert en svensk promenadseger. 3–0 om man “ställer ut skorna” eller 7–0 om man “även kämpar lite”. Men hur har det gått för Sverige mot Malta genom åren? En djupdykning i historieböckerna ligger bakom summeringarna som nu kommer att presenteras.

Först ut är samtliga möten där mötena är grupperade efter mästerskapscykler eftersom nästan alla möten har varit i samband med kvalspel:

20191011-sverige-malta-h2h-allt

Eftersom lördagkvällens match spelas på bortaplan kommer här en summering av endast bortamötena:

20191011-sverige-malta-h2h-borta

Någon som minns senaste bortamatchen för drygt 10 år sedan? Sverige gjorde inte ens mål, men vann ändå – tack vare självmål av Maltas spelare Ian Azzopardi i 81:a (82:a?) minuten. Senaste svenska spelaren att göra mål borta mot Malta är Henke Larsson som gjorde 7–0-målet den 4:e september 2004 – den matchen där Zlatan Ibrahimovic hann göra ett äkta hattrick innan det ens gått en kvart av matchen.

Som alla redan har sett – Sverige har noll i poängförluster mot Malta – både hemma och borta, men för att verkligen syna resultaten i sömmarna är det läge att kasta ett öga på sammanlagda resultaten hemma och borta för att se om det är någon skillnad och så här ser det ut:

 

20191011-sverige-malta-h2h-tabell

Det är faktiskt en liten skillnad mellan hemma och borta som ni ser. Snäppet bättre målsnitt hemma än borta.

***

Nu är det den 13:e matchen mellan Sverige och Malta som skall spelas och vi får hoppas på att 13 inte betyder otur i någon form för svensk del.

TV-sändningen? TV4 och C More Fotboll är det som gäller. Avsparken är planerad att äga rum 20:45. Försnacket på “fyran” startar 20:00.

Nästa EM-kvalmatch för svensk del är på tisdag kväll – hemma mot Spanien. Repris från Råsunda hösten 2006 kanske?

***

Stora frågan: vad hamnar på soffbordet? chips? “en bättre påse löst”? något annat?

Lilla frågan: vad blir Sveriges segersiffra?

Framtidsfrågan: blir det Lindelöf & Danielson som mittlås när “Granen” slutar i landslaget som eventuellt kan bli aktuellt efter EM 2020?

Publicerad 2019-10-11 kl 23:33
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå