POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Inför Sverige–Spanien ikväll 15/10 kl 20:45 - Sverige obesegrad hemma!

Ikväll 20:45 startar EM-kvalmatchen Sverige–Spanien igång och detta blir den 15:e gången som lagen möts. Spanien har 7 segrar och Sverige har 3 stycken för de 14 hittills spelade matcherna. Men en mycket intressant fakta är att Spanien aldrig har vunnit mot Sverige – på svensk mark!

Ja, det stämmer. Sverige har 1 seger och 3 kryss på de 4 mötena med Spanien på hemmaplan. Ikväll spelar Sverige sin femte landskamp på hemmaplan mot Spanien och den stora frågan är naturligtvis om denna – i sammanhanget – fina svit kommer att förlängas eller helt enkelt pulveriseras. Svaret på denna fråga är det ingen som har på förhand. Det man kan hoppas på som svensk supporter är att “den 12:e spelaren” (publiken) ger Blågult bästa stöd oavsett vad som visas på måltavlan så länge speltid finns kvar och att det räcker till åtminstone 1 blytung poäng att addera till nuvarande poängskörd (13p).

Dags för en genomgång av statistiken – först kommer alla hemmamatcherna mot Spanien:

20191015-sverige-spanien-h2h-hemma

Hemmasiffrorna är betydligt trevligare läsning än bortasiffrorna:

20191015-sverige-spanien-h2h-borta

Usch, scrolla vidare, läsare!

Scrolla!

Scrolla!

Lite till!

Lite till!

Ytterligare lite till!

Bra jobbat!

Nu över till listan över samtliga möten hittills (där även några matcher på neutral mark inkluderas):

20191015-sverige-spanien-h2h-allt

Listan ovan översatt till tabellform för inbördes möten ser ut så här:

20191015-sverige-spanien-h2h-tabell

Här syns det tydligt att Sverige har presterat betydligt bättre hemma än borta. Detta är naturligtvis ingen garanti för att Sverige kommer ta poäng ikväll, men det ger ändå anledning till större förhoppning till poäng ikväll än inför en bortamatch som den senast för cirka 4 månader sedan i juni i år.

Beträffande vädret, om det kan påverka Spanien negativt med svenskt höstrusk, är prognosen att det skall vara kring 8 Celsius med väldigt hög luftfuktighet – oklart om det blir regn men risken finns. När Sverige slog Spanien på Råsunda i oktober 2006 var det – enligt RL.SE – cirka 14 Celsius med väldigt hög luftfuktighet i grannförorten Bromma. Därmed kallare än senast (oktober 2006). Om vädret kan ge Sverige en liten fördel mot spanjorerna som är vana vid lite behagligare temperaturer återstår att se.

***

Sändande TV-kanaler för Sverige–Spanien ikväll är TV4 (välj TV4 HD ni som har det) och C More Fotboll. Försnacket börjar 20:00 på TV4 och avspark är planerad till 20:45. Efter slutsignalen pågår eftersnacket på TV4 till cirka 23:10.

Publicerad 2019-10-15 kl 10:20
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå