POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Antal seniormål – Pelé vs CR7 vs Messi vs Zlatan vs Ali Daei

Med anledning av att Cristiano Ronaldo (CR7) nätade för 700:e gången i karriären i riktiga matcher i proffs-sammanhang i måndags (14:e oktober) för sitt Portugal borta mot Ukraina i EM-kvalet är det ett passande läge att kasta ett öga på de stora spelarnas karriärfacit och hur spelarnas antal gjorda mål förhåller sig till varandra.

Först ut kommer denna summering för Pelé, Ronaldo och Messi (tillägget med månader efter åldern är inte perfekt men det handlar om att ge ett cirkavärde):

20191017-seniorfacit-land-klubb-pele-cr7-messi

Det är alltså 57 mål upp till Pelé för Ronaldos del. Möjligen kan Ronaldo gå om Pelé i antal gjorda mål som tidigast kring slutet av 2020 eller tidigt 2021 vilket är realistiskt om Ronaldo är någorlunda skadefri och har rätta flytet med målskyttet. Eventuellt kan Messi gå om Pelé innan Ronaldo gör det. Så som det känns och ser ut just nu – så är det snarare NÄR och inte OM Ronaldo och Messi går om Pelé.

När det gäller Zlatan Ibrahimovic så står han på 535 karriärmål totalt (på 902 seniormatcher): 473 för klubblag och 62 för Sveriges A-landslag. Alla tiders skyttekung för landslag, Ali Daei, tryckte in 109 mål. När det gäller Ali Daeis facit för klubblag verkar det finnas vissa oklarheter kring den statistiken men verkar handla om cirka 135–140 mål. Därmed bör Ali Daei ha gjort runt 245–250 seniormål totalt i karriären vilket är mindre än hälften av vad Zlatan Ibrahimovic har mäktat med.

***

Landslagsfacit…

Ali Daei – 109 mål på 149 matcher
Ronaldo – 95 mål på 162 matcher
Pelé – 77 mål på 92 matcher
Messi – 68 mål på 136 matcher
Zlatan – 62 mål på 116 matcher

Klubblagsfacit…

Pelé – 680 mål på 720 matcher
Ronaldo – 605 mål på 812 matcher
Messi – 604 mål på 692 matcher
Zlatan – 473 mål på 786 matcher
Ali Daei – 137 mål på 351 matcher (något osäkra siffror)

***

En väldigt intressant fakta är att Ronaldo står på 974 spelade seniormatcher. 26 återstår till den stora milstolpen 1000. Det lär ske någon gång innan den pågående säsongen 2019–20 är färdigspelad med tanke på att det återstår 31 Serie A-omgångar, minst 4 CL-matcher, ett par landskamper och fåtalet övriga tävlingsmatcher för Juventus. Drygt 40 möjliga matcher kvar av säsongen med chans att spela handlar det om.

***

I statistiken gällande landslagsmål är det endast A-landskamper som räknas. Mål i U23-landskamper och landskamper för ännu lägre åldrar räknas ej in. Mål i jippomatcher för klubblag exkluderas också – så även för mål i exempelvis senaste årens försäsongsturnering Champions Cup.

Publicerad 2019-10-17 kl 13:17
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå