Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatans höstsäsong över: ny koll på supersvenskens antal mål per säsong

Statistikbloggen

Zlatan & Co vann aldrig någon MLS-match – borta – mot lokalkonkurrenten LA FC 2018–2019, men dom förlorade heller inte någon. Två kryss på två matcher. Det blev “tredje gången gillt” för – LA FC (inte för LA Galaxy) – att vinna ett hemmaderby nu i MLS-slutspelet i torsdags (lokal tid). Därmed är LA Galaxy utslaget och Zlatan Ibrahimovics tävlingshöst 2019 är över. Därmed läge att ta en titt på antal mål per säsong genom karriären för klubblag!

Först ut – antal ligamål per säsong:

20191025-zlatan-league-goals-season-by-season-and-totals.png

Eftersom det är vår–höst i MLS, har Zlatans säsonger räknats om till höst–vår för att göra det jämförbart med tidigare säsonger. Det lämpligaste sommaruppehållen 2018 och 2019 har använts för detta. Det blir inte perfekt och exakt rättvisa – men det blir ändå “relativt hyfsat” som Lasse Lagerbäck förmodligen hade uttryckt.

Vi vet ännu inte om Zlatan spelar i Real Madrid från och med januari 2020 eller i annan klubb (Bayern München? Napoli?) eller om han tar en långsemester på sisådär 20–30 år. Därmed får det tills vidare stå “pågår” för säsongen 2019–20.

Annons

Zlatans höstfacit i år är det inga större fel på. Även om MLS inte är La Liga, Serie A eller annan toppliga så är 19 mål ändå 19 mål. I MLS under 2019 var det bara 3 spelare som stack ut rejält målmässigt: Carlos Vela (skyttekungen), Zlatan och Josef Martinez (2018 års skyttekung). Resterande spelare hade väldigt svårt att göra många mål. Denna topptrio har onekligen det där extra.

***

Någon som skulle vilja se ett diagram över Zlatans “höstfacit” från varje säsong i ligaspelet 2001–2019 framöver i den här bloggen?

***

Utöver Zlatans ligamål har det tillkommit över 100 mål i andra sammanhang: nationella och internationella cupmatcher. Champions League, Europa League, nationella cuper, supercuper, med mera, med mera. Så här ser fördelningen ut per år när allt bakas ihop:

20191025-zlatan-club-comp-goals-season-by-season-and-totals

Målen från matcherna med svenska herrlandslaget är alltså inte inräknade i diagrammen i denna genomkörare. Endast mål för klubblag i riktiga tävlingsmatcher på seniorsammanhang.

Annons

Zlatan är 26 mål ifrån milstolpen 500 mål för klubblag. Milstolpen 500 för karriärmål är redan nådd. Frågan är om Zlatan vill gå för 500 mål med klubblag…

***

Närmast för Zlatan Ibrahimovics del väntar bland annat Fotbollsgalan måndag den 11:e november som han högst troligen kommer att besöka efter att LA Galaxy åkt ur MLS-slutspelet. Utöver detta lär han och agenten Mino Raiola snacka en hel del beträffande europeiska toppligornas januarifönster.

De möjliga utfallen för Zlatan Ibrahimovic just nu…

1 – lägga skorna på hyllan / karriären är över.
2 – ytterligare 1 år till med LA Galaxy
3 – joina David Beckhams nya MLS-klubb som debuterar i MLS 2020 (Inter Miami FC – klubbens hemsida)
4 – joina en lämplig klubb i Europa (Real Madrid, Bayern München, Napoli, osv…)

Undertecknad vill gärna lyfta fram citatet från filmen Hundtricket med bland annat Alexander Skarsgård och “Kjelle”: “En Hollywoodfilm ska inte sluta så här” (utslaget i MLS-slutspelet i kvarten mot LA FC).

Annons
Publicerad 2019-10-25 17:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto