Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allsvenskans Stora Pris ikväll live på Sportkanalen - så ofta har årets tränare vunnit SM-guld

Statistikbloggen

Äntligen galadags! Först ut är Allsvenskans Stora Pris ikväll den 5:e november (Sportkanalen) och på måndag den 11:e november är det Fotbollsgalan (TV4). Bland de intressanta priserna är det någorlunda förutsägbara priset “Årets tränare” som på senare år har flyttat från Fotbollsgalan till Allsvenskans Stora Pris, där det ofta varit guldtränaren som vunnit priset. Om det blir så även i visar sig ikväll. Men inför galan ikväll är det läge att titta på senaste årens vinnare.

Det blev till slut Djurgården som vann SM-guldet i år (på herrsidan). Men det var inte kassaskåpssäkert. Det stod och vägde under slutomgången i lördags och så här såg det ut:

01–11: Djurgården mästare
11–65: Malmö FF mästare (tack vare Rasmus Bengtsson i 11:e)
65–90: Djurgården mästare (tack vare Buya Turay i 65:e)

Tränare för Djurgården under 2019 var Kim Bergstrand & Thomas Lagerlöf. Duon är nominerad till priset Årets tränare, men det finns även två ytterligare nominerade. Helt 100-procentigt är det inte att Djurgårdsduon vinner priset, men med tanke på historiken ser det ändå lovande ut, se grafiken nedan:

Annons

20191105-arets-tranare

Kanske borde Malmö FF:s tränare Uwe Rösler har nominerats. Kanske istället för Blåvitt-tränaren, eller kanske som en fjärde nominerad tränare. Men nu är det som det är. Blåvitt-tränarens insats känns blygsam ut jämfört med resultaten från tränarna hos Djurgården och Hammarby.

***

Galan Allsvenskans Stora Pris 2019, den sjunde i ordningen sedan starten 2013, sänds live på Sportkanalen klockan 20:30–22:00 ikväll. Sportkanalen är en TV-kanal som ingår i bland annat kanalpaketen Boxer Mix och Boxer Max bara för att nämna några.

Det går även bra att streamtitta på Allsvenskans Stora Pris 2019, genom att klicka här och skaffa det som behövs.

Publicerad 2019-11-05 15:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto