POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5d

Malmö FF:s läge efter 4 av 6 omgångar i höstens EL & senaste årens tabellrader

Lugano är det lag som Malmö FF gärna hade vunnit två gånger mot i höstens gruppspel av Europa League. Det började lovande med seger hemma, men bortamötet i torsdags resulterade i ett kryss vilket minskade MFF:s chanser en hel del att nå EL-slutspelet (och ännu mer prispengar). Men hoppet är ännu inte släckt – det visar en en koll på de  allsvenska lagens tabellrader i Europa Leagues gruppspel genom åren.

Samtliga allsvenska lag som gått vidare från gruppspelen har haft 1 förlust. Malmö FF har hittills i detta gruppspel noterats för 1 förlust. Så här ser tabellraderna ut:

20191109-el-svenska-lagens-facit-gruppspel

Vi ser också att de svenska lagen som gått vidare har skrapat ihop åtminstone 2 segrar. Malmö FF står på endast 1 seger nu och det räcker inte för att avancera.

***

Tabellen denna höst ser ut så här samt med MFF:s resultat mot motståndarna:

1 FCK 4m 1–3–0 4–3 6p (1–1 h, x–x b)
2 Kiev 4m 1–3–0 3–2 6p (x–x h, 0–1 b)
––––––––––––––––––––––––––––––––––––
3 MFF 4m 1–2–1 3–3 5p
4 Lugano 4m 0–2–2 1–3 2p (2–1 h, 0–0 b)

De två bästa lagen i varje EL-grupp går vidare till slutspelet och de två sämsta när gruppspelet är färdigt har spelat färdigt.

Det räcker alltså inte med (mer eller mindre hedersamma) kryss mot både Kiev och FCK för att gå vidare. Det behövs åtminstone en seger till. Därför som krysset mot Lugano i torsdags kväll så gärna hade fått vara en seger istället. Då hade MFF stått på 7 poäng och varit etta i tabellen istället för dagens 5 poäng och varit trea.

Malmö FF:s nästa match är hemma mot Kiev torsdag den 28:e november, vilket är om knappt 3 veckor. I bortamatchen mot Kiev höll MFF 0–0 fram till den 84:e minuten då matchens enda mål kom. Helt omöjligt med hemmaseger om knappt 3 veckor borde det inte vara. Det blir definitivt svårare att vinna den än morgondagens kvalmatch till Svenska Cupens gruppspel: borta mot Värnamo.

Den avslutande matchen för MFF i höstens Europa League är borta mot FC Köpenhamn torsdag den 12:e december.

***

Även om Malmö FF inte skulle vinna någon av de sista två matcherna skulle två kryss ändå vara värdefullt. Det handlar om rankingpoäng som möjligen kan hjälpa till att undvika den grövsta sortens nitlotter vid framtida kvalspel till europacuperna. Mer om detta i bloggen Uefaranken här på Fotbollskanalen.

Publicerad 2019-11-09 kl 13:28
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå