Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

CL-hösten 2019 färdig: CR7 vs Messi vs Zlatan i antal mål totalt i turneringen

Statistikbloggen

Jajamensan. Där var CL-gruppspelet för hösten 2019 färdigspelat. Messi vilades i sista omgången medan Juventus valde att låta Ronaldo spela – och gjorde mål. Nu är Ronaldo uppe i hela 128 mål i huvudturneringen eller 129 mål inklusive CL-kval. Här är det minst sagt Ronaldo som är kung. Läge för en ny genomgång med diagram över målutvecklingen och statusen just nu!

Först ut – antal mål totalt i CL och uppdelat över hösten (gruppspelet) och våren (slutspelet):

20191211-cl-zlatan-messi-cr7-totalt

Totalt sett är det alltså Ronaldo som är målkungen – totalt sett. Och i slutspelet. Däremot är Messi kungen i gruppspelet.

***

Så här har Ronaldo gått från 0 till 128 turneringsmål genom åren – och samma visa för Messi och Zlatan till respektive uppnådda antal gjorda mål:

 

20191211-cl-zlatan-messi-cr7-totalt-utvecklingen

***

Det blir slutspel åter igen för både Messi och Ronaldo och deras klubbar Barcelona och Juventus. Lottningen för åttondelsfinalerna sker nu på måndag den 16:e december och första matcherna spelas några dagar efter mitten av februari nästa år – det vill säga om drygt 2 månader.

Annons

***

Vad tror ni läsare? Kommer Messi att vara noterad för fler gjorda mål än Ronaldo när bägge spelare har avslutat sina spelarkarriärer, eller blir det Ronaldo som kommer att ha gjort flest CL-mål?

Publicerad 2019-12-12 00:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto