Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Status för storklubbarnas titelstatus efter klubblags-VM (Liverpool vann)

Statistikbloggen

Liverpool tog hem titeln för årets upplaga av det så kallade “klubblags-VM” efter en 1–0-seger (i förlängning). Därmed dags för en ny summering av antalet titlar som storklubbarna har vunnit hittills denna säsong.

Så här ser det ut just nu för storklubbarnas titlar:

20191221-storklubbarna-titeljakten-status

(Tips: ni som läser detta med en mobil med mindre skärm – skärmrotation kan göra tabellen ovan lite mer lättläst.)

Notera att Liverpool slogs ut i ligacupen för några dagar sedan. Därmed försvann ytterligare en chans. Laget inledde säsongen med hela sju chanser. Nu kan det “bara” bli fem titlar som bäst denna säsong. Två titlar är säkrade och laget leder ligan plus att det också skall spelas slutspel i Champions League och även spelas den vanliga/”riktiga” engelska cupen.

Anmärkningsvärt för tabelltoppen i PL är att fyran Chelsea är hela 20 poäng (!) bakom Liverpool. Det skiljer alltså hela 20 poäng mellan plats 1 och 4. Otroligt!

Annons

***

Liverpools seger i klubblags-VM innebär att 2019 blev första året på 2000-talet som PL-klubbarna vunnit samtliga fyra internationella titlar som går att vinna. Med andra ord: den så kallade “titel-kvadruppeln”. Så här har det sett ut sedan år 2000:

20191221-pokalvinsterna-2000-talet

Spanien (La Liga) har vunnit kvadruppeln hela 4 gånger och är överlägset bäst i Europa. England (Premier League) är tvåa med sin just nu senaste och enda. Sedan 2014 är det bara lag från La Liga och Premier League som vunnit de internationella cuptitlarna. Var är Tyskland? Var är Italien? Var är Frankrike? Det kan man fråga sig…

En del länder har dock lyckats med tripplar på 2000-talet som Tyskland 2013 och Italien 2007. Men att “slicka skålen ren” till 100 procent är något ännu mer imponerande.

Spanien är verkligen i en klass för sig:

Annons
– Kvadrupplar: 4 st
– Tripplar (CL, USC, CWC): 4 st (2002, 2009, 2011 och 2017)
– Tripplar (EL, CL, USC): 1 st (2006)

Hela 9 gånger har Spanien vunnit en trippel eller bättre på 2000-talet. Världsklass!

Publicerad 2019-12-21 23:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto