Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatans 20:e ligamål denna höst–vår - ny Zlatan vs CR7 vs Messi för ligamål

Statistikbloggen

Dagens mål signerat Zlatan Ibrahimovic i Milan-tröjan mot Cagliari med landslagskeepern Robin Olsen som burväktare var det första sedan återkomsten till röd-svart-randigt. Det var även det 20:e sedan vad som får klassas som sommaruppehållet för LA Galaxy i MLS. Totalt har nu supersvensken gjort 356 ligamål sedan flytten från Malmö FF.

Med 356 gjorda ligamål efter MFF-tiden är Zlatan 76 mål bakom både Messi och Ronaldo. Den som räknar in de 16 MFF-ligamålen (4 i Allsvenskan & 12 i Superettan) i Zlatan-statistiken kommer upp till 372 totalt vilket är 60 mål bakom Messi & Ronaldo.

Så här många ligamål har de tre världsstjärnorna gjort totalt i karriären efter att varje säsong har slutförts inklusive den pågående:

20200111-zlatan-vs-cr7-vs-messi-ligaspel-grafiskt

Observera att Zlatans mål i MLS-slutspelet “MLS Cup” i slutet av förra året – ej – är inräknat i diagrammet ovan. Samt att MLS-säsongerna som är vår–höst har räknats om till höst–vår.

***

Just nu återstår det 28 ligamål på seniornivå till milstolpen 400 för Zlatan Ibrahimovic när MFF-målen räknas in. Tror ni läsare att Zlatan kommer nå hela vägen dit?

Annons

(Som en slutkläm är det noterbart att den svenske landslagskeepern Robin Olsen har släppt in 3 mål från Cristiano Ronaldo och 1 mål från Zlatan Ibrahimovic bar under denna vecka – måndag och lördag.)

Publicerad 2020-01-11 23:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto