POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Zlatans 20:e ligamål denna höst–vår - ny Zlatan vs CR7 vs Messi för ligamål

Dagens mål signerat Zlatan Ibrahimovic i Milan-tröjan mot Cagliari med landslagskeepern Robin Olsen som burväktare var det första sedan återkomsten till röd-svart-randigt. Det var även det 20:e sedan vad som får klassas som sommaruppehållet för LA Galaxy i MLS. Totalt har nu supersvensken gjort 356 ligamål sedan flytten från Malmö FF.

Med 356 gjorda ligamål efter MFF-tiden är Zlatan 76 mål bakom både Messi och Ronaldo. Den som räknar in de 16 MFF-ligamålen (4 i Allsvenskan & 12 i Superettan) i Zlatan-statistiken kommer upp till 372 totalt vilket är 60 mål bakom Messi & Ronaldo.

Så här många ligamål har de tre världsstjärnorna gjort totalt i karriären efter att varje säsong har slutförts inklusive den pågående:

20200111-zlatan-vs-cr7-vs-messi-ligaspel-grafiskt

Observera att Zlatans mål i MLS-slutspelet “MLS Cup” i slutet av förra året – ej – är inräknat i diagrammet ovan. Samt att MLS-säsongerna som är vår–höst har räknats om till höst–vår.

***

Just nu återstår det 28 ligamål på seniornivå till milstolpen 400 för Zlatan Ibrahimovic när MFF-målen räknas in. Tror ni läsare att Zlatan kommer nå hela vägen dit?

(Som en slutkläm är det noterbart att den svenske landslagskeepern Robin Olsen har släppt in 3 mål från Cristiano Ronaldo och 1 mål från Zlatan Ibrahimovic bar under denna vecka – måndag och lördag.)

Publicerad 2020-01-11 kl 23:39
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå