Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De sju bästa ligorna i halvtid: så många mästarlag ligger bra till för nytt guld

Statistikbloggen

Förra säsongen såg vi hur de regerande mästarna i alla topp 5-ligor försvarade sina ligaguld. Men denna säsong ligger exempelvis regerande PL-mästaren City hela 14–17 poäng efter den suveräna ledaren Liverpool med knappt halva säsongen kvar att spela. Kan “Filosofen” och hans City göra det nästan omöjliga och försvara sitt ligaguld? Samt kan övriga regerande mästare i toppligorna försvara sina guld? Det är en bra fråga.

Det är naturligtvis upp till var och en att avgöra hur små eller stora chanserna är för respektive regerande mästare att försvara sitt guld. Samt hur många regerande mästare som lyckas göra det. Till viss hjälp för detta kommer denna sammanställning:

 

20200115-topp7-ligorna-senaste-gulden.png

Vi ser i sammanställningen att 5 av 7 regerande ligamästare är just nu ensam eller delad serieledare. Bland de två regerande mästare som inte är rådande serieledare har vi Bayern München som är “mänskliga” 4 poäng efter ledande RB Leipzig (med Emil Forsberg i laget) samt “Filosofens City” som är hopplöst bakom Liverpool som är helt outstanding denna säsong.

Annons

Skall till snudd på ett mirakel nu för att Liverpool ska tappa denna ledning och att City retsamt går om och upp i ledning. City är 14–17 poäng bakom City med 48 poäng kvar att spela om – vilket innebär att det trots allt finns en chans men nej, den här jätteledningen ska Liverpool inte kunna tappa till något jagande lag i serien.

Realistiskt är att som bäst 6 av 7 regerande mästarlag kan försvara sina ligaguld. Eller rättare sagt: vi har 6 stycken regerande mästare som just nu har ett rimligt “slagläge” för att försvara sina guld.

***

Noterbart för Liverpool att laget har aldrig vunnit Premier League. Däremot har laget 18 stycken ligaguld i föregångaren “Football League First Division”. Senaste ligaguldet spelades hem säsongen 1989–90, med en viss Glenn Hysén i lagets backlinje. Det förväntade ligaguldet som Liverpool bör vinna kommer efter 30 års lång väntan.

Annons
Publicerad 2020-01-15 12:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto