Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vinterfönstren pågår – lista över när alla relevanta transferfönster stänger

Statistikbloggen

Nu har drygt halva januari passerat och som vanligt pågår det berömda vinterfönstret och med detta mängder med transfernyheter i media. Men när stänger respektive fönster i europa? Statistikbloggen har traditionsenligt summerat en lista/guide över de stängningsdatum som gäller.

Så här ser listan ut för de 30 – just nu – bäst rankade ligorna i europa kryddat med övriga ligor av intresse:

20200118-transferwindows-early-2020

Noterbart för vinterfönstret 2019–20 är att både Sverige och Norge stänger cirka en vecka tidigare än för ett år sedan och följer varandra så tätt med datum.

Som vi ser i listan ovan finns det ganska många alternativ för exempelvis allsvenska spelare som vill iväg till lag i andra ligor. Skulle det inte bli en flytt till en klubb i en liga där fönstret stänger den 31:a januari så finns exempelvis alla MLS-klubbar (USA och Kanada) som alternativ till och med 5:e maj. Men även Kina som stänger 28:e februari.

Annons

Efter att det svenska fönstret stänger den 31:a mars så kan de allsvenska klubbarna bli av med spelare till klubbar i ligorna i Brasilien, MLS, Finland, Island med flera – under förutsättning att det inte finns några förhinder.

***

Axplock av transfers hittills detta vinterfönster:

Zlatan Ibrahimovic – till AC Milan (Italien)
John Guidetti – till Hannover (Tyskland)

***

Imorgon söndag är det åter dags för AC Milan i Serie A. Återstår att se hur det blir med deras comebackande Zlatan Ibrahimovic och mål och/eller målpassar.

Publicerad 2020-01-18 19:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto