Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ny koll på Guldskon efter Ronaldos målform - mål i 7 raka ligamatcher

Statistikbloggen

Nu har Ronaldo smackat in 2 eller fler mål i tre raka ligamatcher samt att målformen även visar att han gjort mål i sju raka matcher i Serie A. Nu är portugisen tillbaks i gammal god målform. Men hur ligger han till i kampen om att vinna Guldskon denna säsong? Minst sagt ett bra tillfälle nu att kasta ett öga på detta.

Så här har målkurvorna sett ut i ligaspelet för de mest intressanta spelarna i kampen om Guldskon denna säsong:

20200120-guldskon-just-nu-grafiskt

Ronaldo har verkligen kommit igång med målskyttet. Men samtidigt går det väldigt bra för Lazios anfallare Ciro Immobile som gjorde ett hattrick i helgen och är ensam ledare. Bakom Immobile skulle man gärna vilja säga “Werner & Werner” men det är Werner och Lewandowski, bägge i Bundesliga, som delar andraplatsen.

När målen räknas om till poäng, vilket blir 2 poäng per mål för samtliga spelare i diagrammet, ser det ut så här:

20200120-guldskon-just-nu-grafiskt-points

Nu är även Zlatan Ibrahimovic med i diagrammen. Vi får se hur det går för honom denna säsong. Han kommer garanterat inte att vinna. Det är just nu 22 mål som skiljer ledande Immobile från Zlatan. Ankomsten i januari-fönstret är såklart den största anledningen till att Zlatan är chanslös. Men det skall bli mycket intressant att se hur många mål Zlatan lyckas göra nu i Serie A på vårkanten av säsongen.

Annons

***

Återstår att se också om det kan bli en Guldskon-vinnare från en Bundesliga-klubb. Vi har två spelare i gott slagläge, men som de flesta vet spelas det bara 34 omgångar i Bundesliga till skillnad från 38 omgångar i de övriga fyra bäst rankade ligorna (Spanien, England, Italien och Frankrike).

Senast en spelare från en tysk klubb vann Guldskon var 1972 (Gerd Müller, Bayern München) och senast en spelare i en fransk klubb vann var 1971 (Josip Skoblar, OM). Det är nästan 50 år sedan i bägge fall. Frågan är när en spelare från en klubb i tyska och franska ligan vinner Guldskon.

***

Vilken spelare tror ni läsare vinner Guldskon?

Publicerad 2020-01-20 15:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto